Κάβο Γκρέκο: Αίτηση για νέα ξενοδοχειακή μονάδα

Ξενοδοχείο νεο Κάβο Γκρέκο, Ξενοδοχεία

Ενώπιον της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος για έκδοση των σχετικών αδειών βρίσκεται μελέτη για την κατασκευή και λειτουργία παραθαλάσσιας ξενοδοχειακής μονάδας πέντε ορόφων επί της λεωφόρου Κάβο Γκρέκο στον Πρωταρά.

Το έργο, το οποίο προγραμματίζεται να χτιστεί στην παραλία Λιμναρά-Κέρμια, δίπλα από υφιστάμενο ξενοδοχείο, είναι ιδιοκτησίας της εταιρείας JCG Group.

Η προωθούμενη ξενοδοχειακή μονάδα θα φέρει την ονομασία «CAPE GRECO HOTEL». Σκοπός του έργου είναι να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες που δημιουργούνται για στέγαση/φιλοξενία, τουριστών/επισκεπτών στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Νάπας. Παράλληλα αναμένεται ότι η λειτουργία του εν λόγω ξενοδοχείου θα συνεισφέρει στις οικονομικές δραστηριότητες της περιοχής μελέτης και θα ενδυναμώσει τον κοινωνικό και οικονομικό χαρακτήρα της με τη δημιουργία αιθουσών συνεδριάσεων, καφετεριών, εστιατόριων και χώρους καταστημάτων.

Τα χαρακτηριστικά του έργου

Το προωθούμενο έργο περιλαμβάνει πενταώροφη ξενοδοχειακή μονάδα συμπεριλαμβανομένου και υπόγειου χώρου. Θα διαθέτει 180 δωμάτια και 40 διαμερίσματα (condo units). Η κατασκευή της ξενοδοχειακής μονάδας θα έχει σχήμα τόξου και θα είναι χωρισμένη σε 2 κτήρια, τα οποία θα ενώνονται στο ισόγειο. Το δυτικό μέρος του κτηρίου θα έχει ύψος 49,20m (καθαρό ύψος 26,60m) και το ανατολικό μέρος θα έχει ύψος 52,60m (καθαρό ύψος 24,60m).

Το κτήριο της μονάδας θα διαθέτει τις εξής υποδομές:

Χώρους στάθμευσης
Εστιατόρια
Bars
Χώρους κουζινών
εστιατορίων και υγιεινής
Αίθουσες συνεδριάσεων
5 εξωτερικές κολυμβητικές δεξαμενές
Σπα/ γυμναστήρια /σάουνα
Καταστήματα
Κέντρο καταδύσεων

Αναλυτικά, στο υπόγειο (Level -02) θα υπάρχουν οι εξής χώροι: Αποθήκες (ποτών, φαγητού, επίπλων), Χώροι υγιεινής και ξεκούρασης του προσωπικού, Ηλεκτρομηχανολογικοί χώροι, Κουζίνα, Χώρος πλυντηρίων, Κέντρο καταδύσεων, Χώρος εκφόρτωσης υλικών, και Χώροι στάθμευσης (104). Στο ισόγειο και στον ημιώροφο (Level -01 και Level -01 Mezzanine) θα υπάρχουν οι εξής χώροι: Αίθουσες συνεδριάσεων, Γυμναστήριο και σπα, Καταστήματα, Χώρος υποδοχής, 12 δωμάτια, Γραφεία, Εστιατόριο και κουζίνα, και Χώροι στάθμευσης (73). Στον πρώτο όροφο (Level 00) θα υπάρχουν οι εξής χώροι: 31 δωμάτια, Bar, Εστιατόρια, 3 Διαμερίσματα (condo units), και Χώροι στάθμευσης (80). Οι υπόλοιποι όροφοι θα καλύπτονται κυρίως από τα υπόλοιπα δωμάτια και διαμερίσματα.

Ξενοδοχείο νεο2 Κάβο Γκρέκο, Ξενοδοχεία

Ο χώρος ανέγερσης

Το έργο χωροθετείται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αγίας Νάπας, με έκταση 43.136m 2 . Συγκεκριμένα, βρίσκεται σε απόσταση 4,2km περίπου δυτικά της οικιστικής περιοχής του Δήμου Αγίας Νάπας και 4km νότια της τουριστικής περιοχής του Πρωταρά. Το δυτικό τμήμα του τεμαχίου συνορεύει με ξενοδοχειακή μονάδα και το ανατολικό τμήμα του γειτνιάζει με Ζώνη Ειδικής Προστασίας και Τόπο Κοινοτικής Σημασίας (ΤΚΣ) με την ονομασία ‘’Κάβο Γκρέκο CY3000005’’. Σημειώνεται ότι, βόρεια συνορεύουν ξενοδοχειακές μονάδες και τουριστικά καταλύματα. Επίσης εντός της περιοχής υπάρχουν μεμονωμένες κατοικίες και καφετέρια στην παραλία του Κόννου. Το βορειοανατολικό μέρος του τεμαχίου χρησιμοποιείται για γεωργικούς σκοπούς (ξηρικές καλλιέργειες), ενώ στο υπόλοιπο τμήμα του τεμαχίου δεν διεξάγεται οποιαδήποτε δραστηριότητα.

Στην ευρύτερη περιοχή μελέτης υπάρχουν ξενοδοχειακές και τουριστικές μονάδες, γεωργικές καλλιέργειες, εστιατόρια, και άλλες δημόσιες υποδομές (πεζόδρομος, ποδηλατοδρόμος κτλ). Η πρόσβαση στο τεμάχιο θα γίνεται από τη λεωφόρο «Κάβο Γκρέκο» (στα βόρεια), καθώς και από την οδό «Ελλάς» στα ανατολικά του τεμαχίου.

Πηγή: inbusinessnews.reporter