Πέντε χιλιάδες “δέντρα ελπίδας” από τον όμιλο Giovani

WhatsApp Image 2019 08 25 at 12.50.23 Giovani, Περιβάλλον

Πέντε χιλιάδες “δέντρα ελπίδας” θα φυτευτούν σε ολόκληρη την επαρχία Αμμοχώστου από τον όμιλο Giovani μέχρι τη συμβολική ημερομηνία της 21ης Μαρτίου 2020 η οποία είναι η Παγκόσμια Ημέρα Δασών.

Πρόκειται για μία ακόμη κοινωνική δράση του ομίλου κατά την οποία τα στελέχη του οργανισμού αλλά και μεγάλες ομάδες εθελοντών και τοπικών φορέων θα συμμετάσχουν στη φύτευση δέντρων δίνοντας έτσι το μήνυμα της ανάγκης για πράσινη συνείδηση.

Συγκεκριμένα έχουν ήδη σταλεί ανοιχτές επιστολές πρόσκλησης προς όλα τα δημαρχεία της επαρχίας Αμμοχώστου με σκοπό να επιτευχθεί μία οργανωμένη εκστρατεία με τη συμμετοχή και υποστήριξη όλων των τοπικών φορέων ώστε να υποδειχθούν οι τοποθεσίες και οι  περιοχές αλλά και τα ήδη δέντρων που θα μπορέσουν να αναπτυχθούν γρήγορα στο τοπικό περιβάλλον.

“Ο πλανήτης διανύει την κρισιμότερη του δοκιμασία καθώς οι ενέργειες μας έχουν επιβαρύνει το περιβάλλον σε μεγάλο βαθμό δημιουργώντας τραγικές συνέπειες”, ανέφερε ο εκτελεστικός διευθυντής του ομίλου, Αντώνης Αντωνίου.

Συνέχισε λέγοντας ότι η περιβαλλοντική κρίση είναι πλέον γεγονός και ότι είναι καινούργια μας πραγματικότητα την οποία δεν μπορούμε πλέον να αγνοήσουμε. Είναι λυπηρό το γεγονός, ανέφερε ο κ. Αντωνίου, ότι μέσα από την καθημερινή μας ζωή καταστρέφουμε ασυνείδητα το περιβάλλον γύρω μας. Δυστηχώς, επεσήμανε, δεν είναι τον πλανήτη μόνο που καταστρέφουμε αλλά την ίδια τη ζωή μας. Ο πλανήτης, ανέφερε, θα συνεχίσει να υπάρχει για εκατομμύρια χρόνια με ή χωρίς τους ανθρώπους, ενώ αυτό που πρέπει να μας προβληματίσει είναι, είπε, πώς θα πετύχουμε την επιβίωση μας χωρίς καταχρήσεις.”

“Οι ενέργειες αυτές, κατέληξε ο εκτελεστικός διευθυντής του ομίλου Giovani, είναι προπάντων συμβολικές και πραγματικά ευχόμαστε να μας ακολουθήσουν και άλλοι οργανισμοί.”

Ο Όμιλος Giovani

Ο όμιλος Giovani ιδρύθηκε το 1986 και σήμερα αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους ομίλους που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ακινήτων και των επενδύσεων στην Κύπρο αλλά και τον μεγαλύτερο στην επαρχία Αμμοχώστου με πέραν του 14.4% στο μερίδιο αγοράς και με συνεχή επικέντρωση στην ποιότητα αλλά και την πρόοδο στον τομέα των υπηρεσιών που προσφέρει.