Παλικαρίσια πρόκριση της Ελλάδας στους οκτώ του Euro (βίντεο)

a 137
a 6264

Νίκησε 1-0 τη Ρωσία και πέρασε στην επομένη φάση

Σε μία αναμέτρηση συγκλονιστική, η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου έδειξε τα δόντια της και επικράτησε της Ρωσίας με 1-0 παίρνοντας την πρόκριση για την επόμενη φάση του Euro 2012…

Με το σπουδαίο γκολ του Γιώργου Καραγκούνη, οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος, έκαμψαν την αντίσταση των Ρώσων, και στο τέλος αμύνθηκαν ιδανικά σε ένα ματς που έσπασε καρδιές και στα 90′ λεπτά!

Τα τελευταία λεπτά ήταν συγκλονιστικά, με την Εθνική ομάδα να αντέχει στην πολιορκία των παικτών Αντβοκάατ, και στο τέλος να παίρνουν την πρόκριση!

Μία πρόκριση σπουδαία που σημάδεψε μία ολόκληρη ομάδα, η οποία κατέθεσε και την ψυχή της στον αγωνιστικό χώρο!

Ο αγώνας

Η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου μπήκε στον αγωνιστικό χώρο έτοιμη να κάνει ΤΑ ΠΑΝΤΑ προκειμένου να σκοράρουν και να μπουν μπροστά!

Η ομάδα έβγαλε πάθος και ψυχή από το πρώτο λεπτό, και έδειξε ότι έχει τη διάθεση να κυνηγήσει τη νίκη! Μόλις στα πρώτα 15 λεπτά το γυριστό σουτ του Κατσουράνη ήταν η καλύτερη ευκαιρία για να μπει η μπάλα στα δίχτυα, όμως ο Μαλαφέεβ με εκπληκτική επέμβαση είπε “όχι”!

Η Εθνική μας έκλεισε τους διαδρόμους και αυτομάτως έκοψε το σύστημα των Ρώσων με τις κάθετες μπαλιές, ενώ Σαμαράς και Σαλπιγγίδης ταλαιπωρούσαν την άμυνά τους.

Κερζάκοφ και Ζιρκόφ ήταν μόνιμοι κίνδυνοι για την ελληνική άμυνα, ωστόσο τα χαφ δούλεψαν σωστά, με τον Γιάννη Μανιάτη και τον Κώστα Κατσουράνη να “σκουπίζουν” τις μπάλες που περνούσαν.

Η σταθερή απόδοση της άμυνας βοήθησε την ομάδα του Σάντος να βγει μπροστά, και ο Γιώργος Καραγκούνης αφού μπήκε στην περιοχή, με έξοχο σουτ, νίκησε τον Μαλαφέεβ και έγραψε το 1-0!

Αργότερα ο αρχηγός της Εθνικής μας, ανατράπηκε μέσα στην περιοχή, αλλά ο διαιτητής όχι μόνο έκλεισε τα μάτια στο πέναλτι που ζήτησε ο Καραγκούνης, αλλά του έδειξε και την κίτρινη κάρτα, που σημαίνει ότι χάνει το επόμενο ματς με τη Γερμανία για τη φάση των προημιτελικών!

Στο δεύτερο μέρος, Παπασταθόπουλος και Κυριάκος Παπαδόπουλος σε μία εμφάνιση για όσκαρ, περιόρισαν τον Παβλιουτσένκο και τον Τζαγκόεφ, “βραχυκυκλόνοντας” ότι επιθετικό όπλο είχαν οι Ρώσοι!

Με τον Σηφάκη να εμπνέει σιγουριά κάτω από τα δοκάρια, η Εθνική μας, αμύνθηκε λυσσαλέα, άντεξε στην πολιορκία των Ρώσων, και στο τέλος πανηγύρισε τη σπουδαία αυτή νίκη, που συνοδεύεται με σπουδαία πρόκριση!

Το ελληνικό θαύμα δεν σταματά, επόμενη αντιπαλός μας στη φάση των “8” είναι η Γερμανία!