Eurovision: Δείτε ποιες άλλες χώρες θα συνοδεύσουν την Ελλάδα στον τελικό

a 80
a 2464

Ολοκληρώθηκε ο δεύτερος ημιτελικός του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, που πραγματοποιήθηκε στην Κοπεγχάγη της Δανίας. Η Ελλάδα με τους Freaky Fortune (Rise Up) κατάφερε να περάσει στον τελικό του Σαββάτου.

Η βραδιά άρχισε με ένα εντυπωσιακό χορευτικό, εμπνευσμένο από το πιο γνωστό τραγούδι της Δανίας, το «Tango Jalousie» του Jacob Gade. Στη συνέχεια, ξεκίνησε το διαγωνιστικό κομμάτι όπου έλαβαν μέρος 15 χώρες εκ των οποίων οι 10 πήραν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό.

Από τον β’ ημιτελικό, λοιπόν, προκρίθηκαν οι χώρες: Ελβετία, Σλοβενία, Πολωνία, Ρουμανία, Νορβηγία, Ελλάδα, Μάλτα, Λευκορωσία, Φιλανδία, Αυστρία.

Τις χώρες του τελικού συμπληρώνουν οι χώρες που προκρίθηκαν την Τρίτη στον α’ ημιτελικό: Μαυροβούνιο, Ουγγαρία ,Ρωσία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Σαν Μαρίνο, Ουκρανία, Σουηδία, Ολλανδία, Ισλανδία.

Οι ιδρυτικές χώρες του θεσμού (ενισχύουν και οικονομικά τη διοργάνωση) δηλαδή Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία – γνωστές και ως «BIG 5»- έχουν περάσει κατευθείαν στον τελικό μαζί με τη διοργανώτρια Δανία.

Ο τελικός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Μαΐου (22:00, ΡΙΚ).