Έρευνα δείχνει πως αυτοί που βρίζουν στο Facebook είναι πιο ειλικρινείς

a 621 Επιστήμη, Έρευνα
a 621 Επιστήμη, Έρευνα





Πρόσφατα έρευνα έδειξε πως η αθυροστομία συνδέεται με την ευφυία, τώρα μία νέα κοινή έρευνα 4 μεγάλων πανεπιστημίων αποκάλυψε πρόσφατα πως όσο περισσότερο βρίζει κανείς τόσο πιο “ειλικρινής” είναι.

Την έρευνα έκαναν σε συνεργασία ερευνητές των πανεπιστημίων του Μάαστριχτ, του Χονγκ Κονγκ (πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας) του Στάνφορντ και του Κέιμπριτζ , οι οποίοι ισχυρίζονται πως διαπίστωσαν πως το βρίσιμο τελικά δεν αποτελεί ένδειξη αντικοινωνικής συμπεριφοράς.

Ο καθηγητής του Κέιμπριτζ αναφέρει χαρακτηριστικά πως υπάρχουν δύο τρόποι να δει κανείς την αθυροστομία ενός ατόμου: “μπορείς να πεις πως κάποιος που βρίζει κάνει κάτι κακό άρα είναι και ο ίδιος κακός, από την άλλη αυτός που βρίζει δε χρησιμοποιεί φίλτρα γαι να αλοιώσει τα λεγόμενά του και είναι πιο ειλικρινής” αναφέρει και εξηγεί πώς το διαπίστωσαν στην έρευνά τους.
Οι ερευνητές σε πρώτη φάση ρώτησαν 276 άντρες και γυναίκες αν συνηθίζουν να βρίζουν αλλά και το πόσο ειλικρινείς είναι σε διάφορες καταστάσεις στη ζωή τους.
Στη συνέχεια ανέλυσαν τα status updates 73.000 χρηστών του Facebook μετρώντας το επίπεδο της αθυροστομίας αλλά και της ειλικρίνειας.

 Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως εκείνοι που χρησιμοποιούν συχνά βρισιές είναι και πιο ειλικρινείς από εκείνους που προσέχουν περισσότερο το λεξιλόγιο τους.
Μάλιστα, όπως φάνηκε όσο περισσότερες ήταν οι βρισιές που χρησιμοποιούσαν τόσο πιο μεγάλο ήταν και το επίπεδο της ειλικρίνειας τους.

 Ειδικά δε στο Facebook πρόσεξαν πως αυτοί που χρησιμοποιούσαν συχνά βρισιές στα post τους, ήταν αυτοί που δεν προσπαθούσαν να δώσουν άλλη εικόνα από την πραγματική, ακόμα και στην περιγραφή που έχουν στο προφίλ τους ή ακόμα και στη φωτογραφία τους.

Πηγή: Sigmalive