Πρωταθλητές στο Facebook οι Κύπριοι

facebook penetration
facebook penetrationΣπάζουμε παγκόσμιο ρεκόρ.

553.900 Κύπριοι έχουν παρουσία στο Facebook και αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο ποσοστό παγκόσμια σε σχέση με τον πληθυσμό κάθε χώρας, ανακοίνωσε χθες η ειδική ιστοσελίδα αναλύσεων κοινωνικών δικτύων «Ρingdom». Η Κύπρος φιγουράρει στην πρώτη θέση του καταλόγου των χωρών στις οποίες είναι δημοφιλές το Facebook, τον οποίο δημοσίευσε χθες ο εξειδικευμένος ιστότοπος, γεγονός που αποτέλεσε και διεθνή είδηση… 

Σύμφωνα με τον σχετικό πίνακα, στην Κύπρο έχει παρουσία στο Facebook το 75% του πληθυσμού ή το 95% αυτών που είναι συνδεδεμένοι με το ίντερνετ. Μάλιστα η άνοδος της Κύπρου στην πρώτη θέση χρηστών του Facebook σε αναλογία πληθυσμού παγκόσμια, οφείλεται στη ραγδαία εξέλιξη της χρήσης του κοινωνικού δικτύου στο νησί μας το τελευταίο εξάμηνο του 2011.

Συγκεκριμένα, το τελευταίο εξάμηνο απόκτησαν παρουσία στο ίντερνετ 71.480 πρόσωπα (φυσικά και εμπορικά) στην Κύπρο, με βάση τα αριθμητικά και στατιστικά δεδομένα που διατηρεί και ενημερώνει ζωντανά η εταιρεία SocialΒaker, απ’ όπου αντλήθηκαν οι αριθμοί για τον κατάλογο του «Ρingdom».

Επίσης, για την κατάταξη, χρησιμοποιήθηκαν τα δεδομένα για τον πληθυσμό κάθε χώρας με βάση το Wikipedia αλλά και ο αριθμός των συνδεδεμένων με το ίντερνετ προσώπων σε κάθε χώρα με βάση τα δεδομένα της Διεθνούς Τράπεζας.

Για σκοπούς σύγκρισης, αναφέρεται ότι το Χονγκ Κονγκ, η Χιλή, η Σιγκαπούρη και η Νορβηγία καταλαμβάνουν τις θέσεις 2 έως 5 μετά την Κύπρο, ενώ οι ΗΠΑ βρίσκονται στην 7η θέση. Να σημειωθεί ότι από την πηγή των δεδομένων για τη χρήση του Facebook, το SocialΒaker, αντλούμε και άλλα πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για τη χρήση του δημοφιλούς – ιδιαίτερα στην Κύπρο με βάση τα δεδομένα – κοινωνικού δικτύου.

Κυριαρχία των ανδρών στα ποσοστά

Τ0 74%των συνδεδεμένων με το Facebookστην Κύπρο είναι ηλικίας από 18 έως 44 ετών. Το 16% είναι ηλικίας από 13 έως 17 ετών, από 45 έως 54 ετών το 6%, και το 2% ηλικίας 55-64. Άλλο 2% των όσων χρησιμοποιούν το Facebookστην Κύπρο, είναι συνταξιούχοι, δηλαδή πρόσωπα ηλικίας 64 ετών και άνω.

Ακόμα, αν και πολλοί από τους χρήστες έχουν διαφορετική εντύπωση, η πλειοψηφία των χρηστών του Facebookστην Κύπρο δεν είναι οι γυναίκες που ενδεχομένως να είναι πιο δραστήριες στο συγκεκριμένο μέσο – αλλά οι άντρες, αφού το 56% των χρηστών του Facebookείναι άντρες και μόνο το 44% γυναίκες.

Πατήστε την εικόνα για να δείτε τα στατιστικά.

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ