FIFA: Ισόβιος αποκλεισμός σε διαιτητή για «στήσιμο» αγώνα

a 57 Ειδήσεις
a 316 Ειδήσεις

Η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία ανακοίνωσε σήμερα τον δια βίου αποκλεισμό Γκανέζου διαιτητή, ο οποίος έλαβε μέρος σε χειραγώγηση αγώνα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018.

Ο Τζόσεφ Ονταρτέι Λαμπτέι κρίθηκε ένοχος για παραβίαση του πειθαρχικού κώδικα της FIFA στην διάρκεια της αναμέτρησης ανάμεσα στη Νότια Αφρική και τη Σενεγάλη που έλαβε χώρα στις 12 Νοεμβρίου 2016. Αξίζει να σημειωθεί ότι, λίγες ημέρες μετά το συγκεκριμένο παιχνίδι, στο οποίο η Νότια Αφρική επικράτησε 2-1, η αφρικανική συνομοσπονδία έθεσε σε αργία τριών μηνών τον Γκανέζο ρέφερι που καταλόγισε λανθασμένα το πέναλτι, με το οποίο οι «μπαφάνα μπαφάνα» άνοιξαν το σκορ.

Συγκεκριμένα, ο Λαμπτέι εξέπληξε τους πάντες, όταν σφύριξε στο 43ο λεπτό την «εσχάτη των ποινών» υπέρ των γηπεδούχων, καθώς η μπάλα από την κεφαλιά του Ελεάζαρ Ρότζερς χτύπησε στο γόνατο του Καλιντού Κουλιμπαλί, μολονότι ο Γκανέζος ρέφερι έκρινε ότι αυτή «βρήκε» το μπανταρισμένο χέρι του αμυντικού της Νάπολι.

Στο μεταξύ, η FIFA ανακοίνωσε ότι, ύστερα από την έρευνα που διεξήγαγε, αποσύρει όλες τις κατηγορίες εναντίον του Γκανέζου βοηθού διαιτητή, Ντέιβιντ Λάιονχαρτ Νίι Λαρτέι Λαριέα.

Πηγή: SigmaLive