Financial Times: Η Κύπρος απειλεί να ανοίξει το κουτί της Πανδώρας

a 72 Ειδήσεις
a 5048 ΕιδήσειςΤην σημασία ανεύρεσης ενός σωστού τρόπου αντιμετώπισης των οικονομικών αναγκών της Κύπρου υπογραμμίζουν οι Financial Times, αναφέροντας ότι η μεγαλόνησος «είτε είναι πολύ μικρή για να απασχολήσει είτε μπορεί να εξελιχθεί σε μια πιθανή αιτία ανάφλεξης της κρίσης στην ευρωζώνη».

Οι FT επισημαίνουν ότι μια λάθος κίνηση των Ευρωπαίων, θα μπορούσε να επαναφέρει στο προσκήνιο τα σενάρια περί διάσπασης της ευρωζώνης.

Στο δημοσίευμα με τίτλο «Η Κύπρος απειλεί να ανοίξει το κουτί της Πανδώρας», η βρετανική εφημερίδα αναφέρει πως την ώρα που αναμένεται η έκθεση της Pimco για τις ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των κυπριακών τραπεζών και με τις διαπραγματεύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο να μεταφέρονται για τον Φεβρουάριο ή και τον Μάρτιο, αναλυτές και οικονομολόγοι διερωτούνται για το εάν οι επενδυτές έχουν υποτιμήσει τους κινδύνους που συνδέονται με την Κύπρο.

Εκτιμούν δε, ότι ένα λάθος βήμα στην Κύπρο θα μπορούσε να πλήξει την άνοδο που κατέγραψαν πρόσφατα οι αγορές και να υπονομεύσει τις προσπάθειες των Ευρωπαίων να απομακρύνουν τον κίνδυνο διάσπασης της ευρωζώνης.

Σύμφωνα, τέλος, με τους FT, το πακέτο διάσωσης της Κύπρου έχει αναδείξει τόσο τις διαφωνίες ανάμεσα στα μέλη της τρόικα, αλλά και τις πολιτικές σκοπιμότητες ενόψει των εκλογών στη Γερμανία.

Πηγή: Newsbeast.gr