Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου δεν έχασαν ούτε ένα λεπτό διδακτικού χρόνου, λέει το Πανεπιστήμιο

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι περήφανο διότι, από την έναρξη της λειτουργίας του, το 1992, οι φοιτητές του δεν έχουν χάσει ποτέ ούτε ένα λεπτό από το διδακτικό πρόγραμμα σπουδών τους, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Πανεπιστήμιο τη Δευτέρα, προσθέτοντας ότι το ακαδημαϊκό και το ευρύτερο εκπαιδευτικό προσωπικό δεν απείχαν ποτέ από τα μαθήματα και δεν αποχώρησαν ποτέ από τις αίθουσες διδασκαλίας όλα αυτά τα χρόνια.

Στην ανακοίνωση  αναφέρεται ότι αυτή αφορά τοποθέτηση του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Κύπρου, με βάση την οποία οι απειλές που εκτοξεύονται από μία μεμονωμένη ομάδα τις τελευταίες εβδομάδες δεν έχουν καμία σχέση με την κουλτούρα του Πανεπιστημίου Κύπρου. Προστίθεται ότι τα Συμβούλια των Τμημάτων, σε συνεργασία με τις Σχολές και τη Σύγκλητο, αποφασίζουν ποίοι επιλέγονται για να διδάξουν τους φοιτητές μας, πάντοτε μέσα από διαφανείς διαδικασίες.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα ότι οι ειδικοί επιστήμονες με διδακτορικό εργοδοτούνται με συμβάσεις συγκεκριμένου έργου και αμείβονται με το ποσό των €55 για κάθε ώρα διδασκαλίας.

Αναφέρεται ακόμα ότι το πλαίσιο εργοδότησης ειδικών επιστημόνων επιτρέπει τη δυνατότητα απόκτησης ουσιαστικής εμπειρίας για διεκδίκηση θέσεων ακαδημαϊκού προσωπικού σε τοπικά και ευρωπαϊκά πανεπιστήμια.

Προστίθεται ακόμα ότι με βάση τη διεθνή πρακτική, οι συμβάσεις ειδικών επιστημόνων δεν μετατρέπονται σε μακροχρόνια συμβόλαια, επειδή η επιστημονική και εκπαιδευτική κινητικότητα αποτελεί σημαντική προτεραιότητα. Ακόμη αναφέρεται πως η βασική πρόθεση του Πανεπιστημίου Κύπρου είναι να διαφυλάξει το πλαίσιο αξιολόγησης του προσωπικού του και τη δυνατότητα εργοδότησης νέων επιστημόνων με συμβάσεις έργου για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου διαβεβαιώνει ότι θα διασφαλίσει τη συνεχή ροή των προγραμμάτων σπουδών του και θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να διαφυλάξει τη δυνατότητα να εργοδοτεί νέους επιστήμονες, στην αρχή της σταδιοδρομίας τους, με συμβάσεις έργου.

Ροη Ειδησεων

Κουμής: Εντός των στόχων μας τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων

Τα στατιστικά στοιχεία αφίξεων του πρώτου τετραμήνου του 2024 καταδεικνύουν ότι είμαστε μέσα στους στόχους…

17 Μαΐου, 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου για τις κακοποιήσεις παιδιών

Με την κατάθεση της Σαμάνθας Στρατιδάκη, η οποία είναι ειδική επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη…

17 Μαΐου, 2024

Υπουργός Εσωτερικών: «Ταύτιση απόψεων στην Υπουργική»

Από τη σημερινή συζήτηση καταγράφεται η ταύτιση απόψεων σε σχέση με την πρωτοβουλία της Κυπριακής…

17 Μαΐου, 2024

H ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τα απειλητικά email στα σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), ενημερώνει ότι μεγάλος αριθμός δημόσιων σχολείων στην Κύπρο…

17 Μαΐου, 2024

Νεκρή 77χρονη στην άσφαλτο – Την εγκατέλειψε ο οδηγός

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 6:00 το πρωί σήμερα στην Κοκκινοτριμιθιά,…

17 Μαΐου, 2024

Ανόρθωση: Εξοφλήθηκε το χρέος στην κτηματική

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι ΜΑΧΗΤΕΣ με την οποία πληροφορούν το κοινό ότι επήλθε οριστική συμφωνία με…

17 Μαΐου, 2024