Στη μάχη ρίχνεται η ομάδα Futsal του Ονήσιλου

a 100 Νέα Αμμοχώστου
a 3741 Νέα Αμμοχώστου

Ακόμα μία ομάδα προστίθεται στο Σωματείο του Ονήσιλου. Μετά το ποδοσφαιρικό τμήμα, το τμήμα καλαθοσφαίρισης και το περσινό τμήμα επιτραπέζιας αντισφαίρισης, ο Ονήσιλος προσθέτει στο δυναμικό του και ομάδα ποδοσφαίρου σάλας (Futsal), η οποία κάνει πρεμιέρα φέτος στο πρωτάθλημα.

Το γήπεδο της ομάδας θα είναι η κλειστή αίθουσα πολλαπλής χρήσης του Γ΄ Δημοτικού Σχολείου Σωτήρας. Η κύρια στολή θα είναι το πράσινο με άσπρο ενώ η δευτερεύουσα πορτοκαλί.

Η ομάδα απαρτίζεται από τα εξής άτομα:
1. Σπύρος Δημητρίου
2. Μάριος Στεφανή
3. Χαράλαμπος Κουνές
4. Αντρέας Τζιωρτζής
5. Παναγιώτης Γεωργίου
6. Πανίκος Γεωργίου (Πάντουρα)
7. Στέλιος Γεωργίου
8. Πέτρος Ζανέτου
9. Γιάννος Τσούκκας
10. Παναγιώτης Σάββα
11. Αδάμος Λαζαρή
12. Μάριος Χαραλάμπους

Λίγα λόγια για το άθλημα
Το άθλημα του ποδοσφαίρου Σάλας έχει σημαντικό αντίκτυπο στον παγκόσμιο χάρτη αθλητισμού, ενώ παράλληλα ανελίσσεται ραγδαία και στον Κυπριακό χώρο τα τελευταία χρόνια. Μερικά από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του αθλήματος είναι τα εξής:
• Κάθε ομάδα αποτελείται 5 ποδοσφαιριστές με τον 1 από τους 5 να είναι τερματοφύλακας,
• Η μπάλα είναι μεγέθους 4 αντί για 5 όπως στο άθλημα του ποδοσφαίρου,
• Τα γήπεδα στα οποία διεξάγονται οι αγώνες είναι κλειστά και διαθέτουν παρκέ και το μέγεθος τους είναι σαφώς πολύ μικρότερο από γήπεδα του ποδοσφαίρου,
• Οι αλλαγές ποδοσφαιριστών είναι απεριόριστες,
• Είναι στατιστικά αποδεδειγμένο ότι ο μέσος όρος γκολ και προσπαθειών για γκολ σε κάθε παιχνίδι είναι ψηλός και έτσι, σύμφωνα με την κοινή γνώμη, το άθλημα εντάσσεται στα δημοφιλή και ενθουσιώδη.

Παραθέτουμε μερικά στιγμιότυπα με highlights από αγώνες παγκόσμιου πρωταθλήματος φούτσαλ:

Στόχος χρονιάς:
Φετινός στόχος της ομάδας είναι αφενός να κάνει την παρθενική της εμφάνιση στο πρωτάθλημα 2ης κατηγορίας αποκομίζοντας σημαντικές εμπειρίες και αφετέρου να δημιουργήσει τις καλύτερες εντυπώσεις κερδίζοντας όσο το δυνατό περισσότερα παιχνίδια.

Μακροχρόνιοι στόχοι:
Σαν μακροπρόθεσμοι στόχοι τέθηκαν οι εξής:
1. Η εισαγωγή του αθλήματος φούτσαλ στο νεοσύστατο δήμο μας, στοχεύει στην προβολή του Δήμου ενισχύοντας παράλληλα το γόητρο όλων μας στο χώρο του αθλητισμού.
2. Μεγάλη προσπάθεια θα είναι η προσέλκυση της νεολαίας προς τον αθλητισμό γενικότερα.

Μέγα χορηγοί:
• Δημοτικό Συμβούλιο Σωτήρας – εισφορά
• «Περίπτερο Εύα» (Γιάννης Πατταώρος), Σωτήρα – εισφορά
• Ωδείο Φλωρεντίας Σάββα, Σωτήρα – εισφορά
• Γήπεδα φούτσαλ στη Δερύνεια «Forca» – εισφορά
• Σχολική εφορία της Σωτήρας – παραχώρηση της κλειστής αίθουσας
• Ταβέρνα Μουσικός, ταβέρνα Στράππος, ταβέρνα Πλουμίν, γυμναστήριο Φλωρίνας δωρεές υπηρεσιών προς βραβεία τόμπολας

Ευχαριστίες-κάλεσμα για βοήθεια:
Θερμότατες ευχαριστίες σε όλους όσους μας βοήθησαν με οποιοδήποτε τρόπο. Καλούμε όλους μικρούς και μεγάλους όπως συνεχίσουν να μας υποστηρίζουν παρακολουθώντας τα βραδινά παιχνίδια της νεοφώτιστής μας ομάδας κάθε Πέμπτη.

Το πρώτο επίσημο παιχνίδι θα δοθεί στις 26 Σεπτεμβρίου, στην κλειστή αίθουσα του Γ΄ δημοτικού.

Κλείνοντας παραθέτουμε ένα άρθρο από το offside news το οποίο εκθειάζει τη Σωτήρα ως «Ποδοσφαιρομάνα» και αποδίδει εξαιρετική μνεία στην τιτάνιά μας προσπάθεια (Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε το πλήρες άρθρο)

«Δύσκολο το φετινό έργο της φουτσαλικής ομάδας του Ονήσιλλου Σωτήρας αφού ουσιαστικά είναι μια ολοκαίνουργια ομάδα που δημιουργήθηκε μόλις φέτος και καλείται να λάβει για πρώτη φορά μέρος σε πρωτάθλημα της ΚΟΠ.

Η σπουδαία αυτή πρωτοβουλία πάρθηκε από έξι νεαρούς από την Σωτήρα οι οποίοι θα αποτελέσουν και ποδοσφαιριστές της ομάδας αφού είναι γνωστό πως τα συγκεκριμένα μέρη του νησιού μας «γεννούν» ποδοσφαιρικά ταλέντα. Παίχτης-προπονητής του Ονήσιλλου για τη φετινή σεζόν θα είναι ο κ. Μάριος Στεφανή ενώ το ρόστερ της ομάδας μέχρι στιγμής αποτελείται από 13 φουτσαλιστές ενώ παράλληλα γίνονται προσπάθειες για μια ακόμη τουλάχιστον προσθήκη.

Κύριος στόχος της διοίκησης και τεχνικού τιμ της ομάδας είναι μια αξιοπρεπής παρουσία στην Β΄ κατηγορία έχοντας πλήρη αυτογνωσία για τις δυσκολίες του πρωταθλήματος. Άξιο αναφοράς είναι ότι οι πλείστοι ποδοσφαιριστές δεν είναι εξοικειωμένοι με το παρκέ και σίγουρα θα χρειαστεί χρόνος και εντατικές προπονήσεις ούτως ώστε η ομάδα να παρουσιαστεί πανέτοιμη στην επίσημη πρεμιέρα απέναντι στην ΕΝΑ Αθηαίνου στις 26 Σεπτεμβρίου.

Ο Ονήσιλλος συνεχίζει την προετοιμασία του με προγραμματισμένο φιλικό την Τρίτη 20/8 στις 20:30 με αντίπαλο την ομάδα του Δ. Χριστοδούλου Δερύνειας στο κλειστό γήπεδο του Γ΄ Δημοτικού της Σωτήρας.

Η ομάδα της Σωτήρας για τα εντός έδρας παιχνίδια της θα αγωνίζεται Πέμπτη στις 19:30»

a1 14 Νέα Αμμοχώστου

a2 11 Νέα Αμμοχώστου

a3 9 Νέα Αμμοχώστου



SotiraNews