Το λανσάρισμα της GLA ετοιμάζει η Mercedes

a 89
a 4209

Η νέα Mercedes GLA θα είναι μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες πρώτες κυκλοφορίες της επόμενης χρονιάς, αφού με το λανσάρισμα του μοντέλου αυτού η Mercedes θα μπει για πρώτη φορά στην κατηγορία των compact SUV.

Παράλληλα, με τη GLA η γερμανική εταιρεία ανοίγει ακόμη περισσότερο το μπουκέτο επιλογών της νέας compact οικογένειας που έχει δημιουργήσει με άξονα την A-Class.

Σήμερα, η γκάμα αποτελείται από την A-Class, τη B-Class και τη CLA, ενώ σύντομα και εκτός της νέας GLA, θα δούμε και άλλες επιλογές όπως τη CLA Shooting Brake και την πρώτη cabrio A-Class.

Σε ό,τι αφορά τώρα στη GLA, η Mercedes την έχει αποκαλύψει μόνο σε πρωτότυπη μορφή στην έκθεση αυτοκινήτου της Σαγκάη τον Απρίλιο, ωστόσο η ηλεκτρονικά επεξεργασμένη φωτογραφία μας φέρνει πολύ πιο κοντά στο μοντέλο παραγωγής.

a3 6

Τόλμη και γοητεία…

Γεμάτη καμπύλες, ακμές και γλυπτά σχήματα, η νέα Mercedes GLA αναμένεται να είναι ένα από τα πιο ποθητά Crossover και SUV της εποχής.

Η ηλεκτρονική φωτογραφία, μας αποκαλύπτει ένα εμπρόσθιο τμήμα που θα έχει πολλές ομοιότητες με αυτό της νέας Mercedes GLA, ωστόσο ο προφυλακτήρας θα ενισχύσει την παρουσία του, ώστε να τονώσει ακόμη περισσότερο, τόσο το δυναμισμό του αυτοκινήτου, όσο και τον «off-road» χαρακτήρα του.

Αυτό φυσικά θα συνεχιστεί και στο υπόλοιπο αμάξωμα, με περιμετρικά μαύρα σπόιλερ να διατρέχουν τα μαρσπιέ και τους θόλους των τροχών, αλλά και με την παρουσία χρωμιωμένων ραγών οροφής.

Στο πίσω μέρος τώρα, εδώ η Mercedes επέλεξε ένα λιγότερο κάθετο τελείωμα της οροφής αλλά και ένα μικρό σε μέγεθος παρμπρίζ προσφέροντας μια αύρα από κουπέ σχήματα.

Σημειώστε επίσης ότι, τα ιδιαίτερα πίσω φωτιστικά του πρωτοτύπου αναμένεται να μεταφερθούν αυτούσια και στο μοντέλο παραγωγής, τονώνοντας ακόμη περισσότερο την παρουσία του μοντέλου.

a2 7

Εσωτερικό με στυλ και φαντασία

Παρότι στο πρωτότυπο η Mercedes ντύνει το εσωτερικό της GLA με «φουτουριστικού» τύπου επενδύσεις και υλικά, στο μοντέλο παραγωγής η σχεδίαση του ταμπλό δεν αναμένεται να αλλάξει κατά πολύ σε σχέση με τα γνωστά μοτίβα της A-Class και ιδίως, της νεότερης Mercedes CLA.

Αναμένουμε λοιπόν ένα άκρως ενδιαφέρον στιλιστικό αποτέλεσμα, με πολλές σπορτίφ λεπτομέρειες (π.χ. ο πίνακας οργάνων με τους δύο θόλους, το τριάκτινο τιμόνι, οι στρογγυλοί χρωμιωμένοι αεραγωγοί) αλλά και αναμενόμενα κορυφαία ποιότητα κατασκευής.

Στους χώρους, το εσωτερικό του πρωτοτύπου είναι αποκλειστικά τετραθέσιο, με διάταξη καθισμάτων 2+2. Στο μοντέλο παραγωγής πάντως, αναμένεται στο πίσω τμήμα να υπάρχει ένα ενιαίο κάθισμα με δυνατότητα μεταφοράς έως και 3 επιβατών.

a1 13

Μοτέρ από 1,6 λίτρα – Και σε 4Χ2 εκδόσεις

Η πρωτότυπη GLA που μας έδειξε η Mercedes στη Σαγκάη διέθετε το 2λιτρο turbo βενζινοκινητήρα των Mercedes A-Class και CLA, με 211 ίππους, αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7G-DCT, αλλά και την τετρακίνηση 4MATIC.

Την επιλογή αυτή σίγουρα θα τη δούμε και στις εκδόσεις παραγωγής, ωστόσο πιο ενδιαφέρουσες για τη χώρα μας θα είναι οι μικρότερες εκδόσεις.

Αναμένουμε λοιπόν τους κινητήρες βενζίνης 1,6 turbo με 122 και 156 ίππους της εταιρείας, αλλά και diesel μοτέρ από 1,8 λίτρα και πάνω. Σίγουρες είναι επίσης και οι εκδόσεις με κίνηση μόνο στους εμπρόσθιους τροχούς, οι οποίες θα συνδυαστούν με τους 1,6 turbo και πιθανότατα και τους diesel.

Περισσότερα θα γνωρίζουμε από το Σεπτέμβριο, όταν και η Mercedes θα μας αποκαλύψει επίσημα τη GLA παραγωγής.

Πηγή: autotriti.gr