H πρώτη live θεατρική παράσταση στο Facebook!

facebook theater e1326448943653
facebook theater e1326448943653

Μετά τη live μετάδοση της συναυλίας προς τιμήν του Michael Jackson που διεξήχθη τον περασμένο Οκτώβρη στην Ουαλία, αυτή τη φορά η Facebook αποφάσισε να στραφεί και στο θεατρικό σανίδι…

Πράγματι, τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε η πρώτη παγκόσμια πρεμιέρα θεατρικής παράστασης στο Facebook σε απευθείας μετάδοση από το Maxim Gorki Theater του Βερολίνου. Στο κοινωνικό δίκτυο προβλήθηκε η παράσταση του δημοφιλούς θεατρικού έργου του Theodor Fontane, ‘Effie Briest’ και σύμφωνα με τα σχόλια των θεατών, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Την παράσταση παρακολούθησαν online περίπου 1200 χρήστες του κοινωνικού δικτύου, κατά τη διάρκεια της οποίας συμμετείχαν ενεργά ανεβάζοντας φωτογραφίες, αναρτώντας status updates, σχολιάζοντας τα τεκτενόμενα αλλά και ψηφίζοντας για συγκεκριμένα ζητήματα (όπως για παράδειγμα το αγαπημένο τους νυφικό).

Εκπρόσωπος τύπου του θεάτρου δήλωσε σε συνέντευξη:

“Είμαστε πολύ χαρούμενοι που δοκιμάσαμε κάτι νέο και καινοτόμο και μάθαμε πολά σχετικά με το πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το Internet στις παραγωγές μας. Το Facebook δε μπορεί να αντικαταστήσει το θεατρικό σανίδι, αλλά παρέχει πολύ ενδιαφέροντα εργαλεία για την online προβολή παραστάσεων.”

Πηγή: Reuters