H Σωτήρα τίμησε τα παλικάρια της (photos)

a 147 Νέα Αμμοχώστου
a 3937 Νέα Αμμοχώστου

Μνημόσυνο πεσόντων και δέηση για εξακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων της Σωτήρας τελέστηκε χθες Κυριακή στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Σωτήρος στη Σωτήρα, παρουσία των συγγενών πεσόντων και αγνοουμένων Σωτήρας και εκπροσώπων του Δήμου, της Κυβέρνησης και άλλων αξιωματούχων.

Εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Νίκου Αναστασιάδη, τον επιμνημόσυνο λόγο απηύθυνε ο Γραμματέας του Προεδρικού, κ. Θεοδόσης Τσιόλας. Μεταξύ άλλων, στο μνημόσυνο παρευρέθηκαν ο Αν. Έπαρχος Αμμοχώστου, κ. Άντρος Κτωρίδης, εκ μέρους του Προέδρου του ΔΗ.ΚΟ., κ. Μάριου Καρογιάν, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, κ. Σέργης Ποΐζης και ο Κοινοτάρχης της κατεχόμενης Κοινότητας Στύλλων Αμμοχώστου και συγγενής του ήρωα Ευσταθίου Πέτρου, κ. Μιχαλάκης Πέτρου.

Του μνημοσύνου προηγήθηκε πορεία των Εφέδρων Καταδρομέων Σωτήρας, οι οποίοι μετέφεραν φλόγα από το εξωκλήσι της Αγίας Θέκλας μέχρι το μνημείο, καλώντας προσκλητήριο των πεσόντων και των αγνοουμένων.

Μετά το πέρας του μνημοσύνου, παρουσιάστηκαν τραγούδια από τη Χορωδία του Δήμου Σωτήρας.

Εξακριβώθηκε η τύχη για άλλο ένα παλικάρι της Σωτήρας
Μετά και την ταυτοποίηση των οστών του αγνοουμένου, Αντώνη Παντελή, η οικογένειά του ανακοίνωσε ότι η κηδεία του ήρωα θα τελεστεί την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου του 2013.

a1 22 Νέα Αμμοχώστου

a2 13 Νέα Αμμοχώστου

a3 9 Νέα Αμμοχώστου

a4 7 Νέα Αμμοχώστου

a5 4 Νέα Αμμοχώστου

a6 3 Νέα Αμμοχώστου

a7 1 Νέα Αμμοχώστου

a8 Νέα Αμμοχώστου

SotiraNews
Φωτογραφίες: Photo Lysis