Πιο hi-tech το νέο Audi A4

a 58
a 3348

Η Audi θα λανσάρει το επόμενο έτος τη νέα γενιά του A4, το οποίο θα φέρει αρκετά στοιχεία από το Α6 και θα διαθέτει μεγάλη γκάμα κινητήρων, συμπεριλαμβανομένης και μιας υβριδικής plug-in έκδοσης.

Η γερμανική φίρμα σχεδιάζει το νέο μεσαίο της μοντέλο, προκειμένου να φτάσει στις αγορές μέσα στην επόμενη χρονιά. Από δύο αποκλειστικές, ηλεκτρονικά επεξεργασμένες φωτογραφίες, που έστειλαν οι κατάσκοποί μας, διακρίνουμε ότι το νέο Α4 θα είναι πολύ κοντά σχεδιαστικά με το A6, γεγονός που το κάνει ακόμα πιο επιβλητικό. Έτσι, στο εμπρόσθιο τμήμα, ο προφυλακτήρας με τα μεγάλα μαύρα πάνελ στις άκρες του και η πολυγωνική εμπρόσθια γρίλια με τα νέα μακρόστενα φωτιστικά σώματα, τα οποία θα φέρουν φώτα ημέρας LED, είναι χαρακτηριστικά της νέας δυναμικής παρουσίας του γερμανικού μοντέλου.

Από την άλλη στο πίσω μέρος, ο τρίτος όγκος ανασηκώνεται ελαφρώς προς τα πάνω, δημιουργώντας μια ελαφριά ψευδαίσθηση 4θυρου κουπέ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαστάσεις του νέου μοντέλου θα είναι 4.701 χλστ. το μήκος του, 1.826 χλστ. το πλάτος και 1.437 χλστ. το ύψος του. Επιπλέον, οι πληροφορίες επισημαίνουν ότι θα πατά σε μια νέα πλατφόρμα «MLB» -η οποία αφορά τα αυτοκίνητα με τον κινητήρα κατά το διαμήκη άξονά τους- με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της βέβαια να μην διαφέρουν από την MQB πλατφόρμα.

a1 5

Για το εσωτερικό του δεν υπάρχουν στοιχεία, όμως θεωρούνται δεδομένα η ύπαρξη οθόνης αφής με σύστημα infontainment (ΜΜΙ) και πλούσιος εξοπλισμός, που θα «εδραιώνει» το κύρος του premium μεσαίου.

Κάτω από το καπό τώρα, αναμένεται να υπάρχει ο 1,4 λτ. 4κύλινδρος TSI, που αποδίδει από 122 ως 180 ίππους. Επίσης θα υπάρχει διαθέσιμος κι ο 2λιτρος TFSI των 225 ίππων, ενώ προβλέπεται να εφοδιάζεται κι από ένα υβριδικό plug-in σύνολο, που θα συνδυάζει ένα 4κύλινδρο 2λιτρο μοτέρ βενζίνης και ένα ηλεκτρικό μοτέρ 95 ίππων. Έτσι, στην εν λόγω έκδοση το Α4 θα είναι σε θέση να διανύσει 50 χλμ. περίπου, με αμιγώς ηλεκτρική κίνηση.

Πηγή: autotriti.gr