Iκαρία: Διασώστες περιγράφουν τη στιγμή του εντοπισμού της 35χρονης (BINTEO)

Ναταλι Εξαφάνιση 34χρονης, Ικαρία

Για τις πρώτες στιγμές που εντόπισαν τη σορό της άτυχης 35χρονης μίλησαν στο «Μεσημέρι και Κάτι» δύο διασώστες.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της επίλεκτης ομάδας ειδικών αποστολών, Μιχάλης Χριστοδούλου, επιβεβαίωσε ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η αυτοψία από το ειδικό κλιμάκιο και τον ιατροδικαστή. Εξήγησε ότι μέλος της δικής του ομάδας είχε εντοπίσει τη σορό της άτυχης Νάταλι Κρίστοφερ, ενώ είχαν περάσει τρεις φορές από το συγκεκριμένο σημείο. Όσον αφορά στις πρώτες στιγμές εντοπισμού της 35χρονης, εξήγησε ότι φαινόταν να είχε πέσει από ύψος 3-4 μέτρων ενώ πάνω στη σορό της άτυχης γυναίκας εντοπίστηκε μία πέτρα μεσαίου μεγέθους.

Επίσης, ο εθελοντής πυροσβέστης, Κώστας Μαρακάκης, δήλωσε ότι πήρε κλήση μέσω ασυρμάτου ότι εντοπίστηκε άνθρωπος, ο οποίος δεν βρισκόταν στη ζωή. Αμέσως, ειδοποίησαν τις Αρχές ενώ απέκλεισαν τον χώρο μαζί με τον Μιχάλη Χριστοδούλου. Συμπλήρωσε ότι αναμένουν τον ιατροδικαστή να εκδώσει το πόρισμα του, ενώ διαπίστωσε ότι φαίνεται να είχε πέσει η 35χρονη και υπήρχε μια πέτρα κοντά στη σορό της.

Στην περιοχή βρίσκονται σήμερα κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και ιατροδικαστής, προκειμένου να διενεργήσουν αυτοψία.

Η εξέταση του πτώματος, του υψώματος και της θέσης των πεσμένων βράχων θα καταδείξει εάν ευσταθεί η εκτίμηση πως ο άτυχη κοπέλα σκοτώθηκε λόγω δυστυχήματος.

Η 35χρονη είχε ταξιδέψει στην Ικαρία για διακοπές με τον σύντροφό της. Το ζεύγος ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει από το νησί την ημέρα που η Κρίστοφερ σκοτώθηκε.

Η απώλειά της Νάταλι Κρίστοφερ θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή εδώ στην Κύπρο όπου ενέπνευσε πολλούς ανθρώπους, ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter η Αμερικανίδα Πρέσβειρα στο νησί Τζούντιθ Γκάρμπερ.

Για την πορεία των ερευνών για την υπόθεση του εντοπισμού της 35χρονης Νάταλι Κρίστοφερ μίλησε στο sigmalive ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Θεόδωρος Χρονόπουλος.

Σε αναρτήσεις σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, δεκάδες φίλοι της εξέφρασαν τον συγκλονισμό τους για την απώλεια της Νάταλι, ενώ ο προσωπικός της λογαριασμός στο Facebook κατακλύστηκε από μηνύματα θλίψης.

Να σημειωθεί ότι γραπτή ανακοίνωση εξέδωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Γιώργος Σαββίδης, για τον εντοπισμό της Νάταλι Κρίστοφερ.

Αίσθηση προκαλεί πάντως η τελευταία ανάρτηση της άτυχης 35χρονης.

Δύσβατο είναι το σημείο όπου εντοπίστηκε η σορός της 35χρονης, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν σε τοπική ενημερωτική σελίδα του νησιού.

Θλίψη για το θάνατο της 35χρονης Αγγλοκύπριας εξέφρασε σε ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Εξάλλου, στις Τομές στα Γεγονότα μίλησε ο επικεφαλής της επίλεκτης ομάδας ειδικών αποστολών, Μιχάλης Χριστοδούλου, όπου εξήγησε πώς βρέθηκε η άτυχη 35χρονη Νάταλι Κρίστοφερ.

Επίσης, στο Κεντρικό δελτίο Ειδήσεων του ΣΙΓΜΑ, μίλησε εκ νέου ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε πως «φως» στα αίτια του θανάτου της άτυχης Νάταλι Κρίστοφερ, θα δώσει η ιατροδικαστική έκθεση.

Πηγή: SigmaLive