Ικαρία: Βρέθηκε το τελευταίο στίγμα του κινητού της 34χρονης

Αγγλίδα3 Εξαφάνιση 34χρονης, έρευνες, Ικαρία

Σε έναν πραγματικό αγώνα δρόμου αποδύονται οι διασώστες στην Ικαρία, που «τρέχουν» τις έρευνες για την υπόθεση εξαφάνισης της 34χρονης Νάταλι Κρίστοφερ.

Οι ερευνητικές ομάδες έχουν ήδη ενισχυθεί από ειδικό κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. -που φέρει εξειδικευμένες συσκευές γεωεντοπισμού- το οποίο μετέβη στην Ικαρία με ελικόπτερο του στρατού. Παρά τη μεγάλη κινητοποίηση των Αρχών, ωστόσο, δεν έχει ακόμα εντοπιστεί το κινητό τηλέφωνο της Βρετανίδας αστροφυσικού, το οποίο αποτελεί το σημαντικότερο «κλειδί» ώστε να εξιχνιαστεί η εξαφάνιση.

Σε δύσβατο, θαμνώδες σημείο του Κεραμέ Ικαρίας το τελευταίο στίγμα

Οπως εξηγεί στο iefimerida ο Μιχάλης Χριστοδούλου, επικεφαλής της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Ικαρίας (ΕΠΟΜΕΑ Ικαρίας), οι διασώστες έχουν ήδη «χτενίσει» μια πολύ μεγάλη περιοχή και από το πρωί της Τετάρτης επιχειρούν να προσεγγίσουν το τελευταίο στίγμα.

«Ερευνήσαμε όλον τον τομέα του Κεραμέ, δηλαδή πέριξ του ξενοδοχείου όπου διέμενε η 34χρονη Νάταλι Κρίστοφερ με τον σύντροφό της. Μιλάμε για μια έκταση 10 χιλιομέτρων, αν το δεις σε ευθεία. Εχουμε όλη τη διαδρομή που περπάτησε, καθώς μας έστειλε στίγματα η Πολιτική Προστασία της Κύπρου», σημειώνει ο κ. Χριστοδούλου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το τελευταίο στίγμα του κινητού της είναι σε πολύ δύσβατη περιοχή του Κεραμέ Ικαρίας. Είναι σε σημείο του Φάρου Κεραμέ. Θα δούμε πώς βρέθηκε εκεί. Θεωρούμε ότι μπορεί να χρειαστούν έως και δύο ημέρες για να φτάσουμε στο συγκεκριμένο σημείο. Θα χρειαστεί να κοπούν δενδρύλλια και θάμνοι».

Εικόνα1 Εξαφάνιση 34χρονης, έρευνες, Ικαρία

Την Πέμπτη πιάνουν «δουλειά» οι δύτες στην Ικαρία

Οπως αναφέρει ο Μιχάλης Χριστοδούλου στο iefimerida, ένα από τα σκάφη του Λιμενικού που επρόκειτο να συμμετάσχει στις έρευνες παρουσίασε βλάβη. «Γι’ αυτό θα έρθει δικό μας σκάφος, της ΕΠΟΜΕΑ Ελλάδος, στην Ικαρία, από σήμερα. Περιμένουμε επίσης εξειδικευμένους σκύλους ερευνών καθώς και δύτες».

Οι καταδύσεις στη συγκεκριμένη ακτογραμμή της Ικαρίας, σύμφωνα με τον κ. Χριστοδούλου, θα ξεκινήσουν τα ξημερώματα της Πέμπτης. Οι δύτες θα ακολουθήσουν, από θαλάσσης, τη διαδρομή που «χαρτογραφούν» τα στίγματα του κινητού τηλεφώνου της Νάταλι Κρίστοφερ.

Εξεπλάγησαν οι αστυνομικοί, άνοιξε το κινητό της 34χρονης 24 ώρες μετά την εξαφάνισή της στην Ικαρία

Εν τω μεταξύ, το θρίλερ της εξαφάνισης της 34χρονης αστροφυσικού Νάταλι Κρίστοφερ εντάθηκε ξαφνικά χθες, όταν οι Αρχές αντιλήφθηκαν ότι το πρωί της Τρίτης άνοιξε το κινητό της, ένα 24ωρο δηλαδή μετά τη δήλωση της εξαφάνισής της από τον Κύπριο σύντροφό της.

Οι αστυνομικοί εξεπλάγησαν από την εξέλιξη και έστειλαν δύο γραπτά μηνύματα στον αριθμό της κοπέλας, τα οποία έμειναν αναπάντητα. Αυτό που δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν οι Αρχές είναι αν το κινητό ενεργοποιήθηκε από την ίδια την αστροφυσικό, που σημαίνει ότι ήταν ζωντανή, ή από κάποιον άλλο ο οποίος το βρήκε ή το είχε αποσπάσει.

Αστυνομία Εξαφάνιση 34χρονης, έρευνες, Ικαρία

Βρέθηκε αίμα στο δωμάτιο της αστροφυσικού στο ξενοδοχείο στην Ικαρία

Πάντως, ήδη από χθες το μεσημέρι η υπόθεση εξαφάνισης της 34χρονης έχει πάρει άλλη διάσταση, καθώς στο δωμάτιο που έμενε μαζί με τον σύντροφό της βρέθηκαν αιματοβαμμένα χαρτομάντιλα στο μπάνιο και τρεις κηλίδες αίματος στο μαξιλάρι όπου είχε πλαγιάσει η αστροφυσικός.

Στην κατάθεσή του ο σύντροφός της απέδωσε την παρουσία αίματος σε ρινορραγία της κοπέλας το βράδυ πριν από την εξαφάνισή της. Τα ευρήματα εστάλησαν για εξέταση DNA και αυτό που ερευνούν οι αστυνομικοί είναι αν το αίμα προήλθε από φυσική ρινορραγία ή από κάποιο χτύπημα.

Πηγή: philenews / iefimerida.gr