Αλλαξε αυτές τις 3 συνήθειες για να κάνεις οικονομία αυτόν τον μήνα

Είναι πιο εύκολο απ' ο,τι νομίζεις

273122133 241363098154391 6629339642371294010 n 2 Tips, Οικονομία, χρήματα

Μικρές αλλαγές για να βάλεις στην άκρη κάποια χρήματα που θα σου χρειαστούν.

Κόψε τους καφέδες απ’έξω κάθε πρωί

Αν είσαι λάτρης του καφέ, αν λατρεύεις τη μυρωδιά των φρεσκοτριμμένων κόκκων, την πρώτη ζεστή γουλιά σε μια κρύα χειμωνιάτικη μέρα, τότε ξέρεις για τι μιλάμε. Αν όμως παίρνεις κάθε μέρα έναν καφέ, τότε αυτό ισοδυναμεί με 3 ευρώ πάνω κάτω τη μέρα. Αν παίρνεις έστω μόνο τις εργάσιμες, είναι 15 ευρώ την εβδομάδα, και το μήνα 60! Ένα ζευγάρι παπούτσια, σαν να λέμε.

Περιόρισε το φαγητό απ ‘έξω και κράτα το μόνο για ειδικές περιστάσεις

Αν κάθε φορά που είσαι κουρασμένος απλώς παίρνεις απ’έξω ένα σάντουιτς ή μια μερίδα φαγητό, αυτό μπορεί να σε βγάλει εύκολα εκτός προυπολογισμού. Φυσικά, και τα κρύα σάντουιτς δεν είναι αμελητέα ποσά αν προστεθούν μέσα στο μήνα. Σίγουρα αυτό θα σε κάνει να εξοικονομήσεις στην χειρότερη 30-40 ευρώ το μήνα.

Μην ξεχνάς τη λίστα του σούπερ μάρκετ 

Πες πως δεν σου έχει συμβεί. Έχεις μπει για να πάρεις ένα σαμπουάν στο σούπερ μάρκετ. Κάνεις βόλτα στους διαδρόμους, γεμίζεις το καρότσι και μετά συνειδητοποιείς ότι δεν αγόρασες ακόμα τον πρωταρχικό σου στόχο! Όσο κι αν η αγορά επιμένει ότι χρειάζεσαι νέα σημειωματάρια ή διακοσμητικά κεριά, αν τηρήσεις πραγματικά μια λίστα πραγμάτων που θες και δεν πάρεις όσα δεν χρειάζεσαι πραγματικά, καταλήγεις να εξοικονομήσεις χρήματα. Αυτή η προσέγγιση αποδεικνύεται χρήσιμη σε οποιοδήποτε κατάστημα.

Τα μικροέξοδα που κάνουν τρομερή διαφορά.