Αποφασίστηκε η διεύρυνση επιχειρηματικής συνεργασίας Κύπρου-Ελλάδας

Αποφασίστηκε στις επαφές στην Αθήνα ΚΕΒΕ, Επιχειρηματικού Συνδέσμου και ΣΕΛΚ

EFC5BD5B 00DD 4E2D 9194 5EEAEAC2B955

Η ανάληψη νέων πρωτοβουλιών για διεύρυνση της οικονομικής και επιχειρηματικής συνεργασίας Κύπρου – Ελλάδας αποφασίστηκε κατά τις επαφές που είχε στην Αθήνα αποστολή του ΚΕΒΕ, του Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου-Ελλάδας και του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΕΒΕ, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΕΒΕ Μάριος Τσιακκής, ο Πρόεδρος και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου Ελλάδας Ιωσήφ Ιωσήφ και Παναγιώτης Παπαφιλίπου, αντίστοιχα, και ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΛΚ Κυριάκος Ιορδάνου, μετέβησαν στην Αθήνα και συναντήθηκαν με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, τον Υπουργό Οικονομικών  Χρίστο Σταϊκούρα, την Πρόεδρο και εκπροσώπους της διοίκησης του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) και τη διοίκηση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.

Κατά τις συναντήσεις ανασκοπήθηκαν οι οικονομικές, εμπορικές και επιχειρηματικές σχέσεις των δύο χωρών και εκφράστηκε η θετική βούληση και των δύο πλευρών για ανάληψη νέων πρωτοβουλιών με σκοπό τη διεύρυνση και επέκταση της συνεργασίας σε όλους τους τομείς.

Στα πλαίσια αυτά, σύμφωνα με την ανακοίνωση, συμφωνήθηκε να διοργανωθεί στην Κύπρο ημερίδα, όπου οι Υπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Οικονομικών της Ελλάδας θα ενημερώσουν τον επιχειρηματικό κόσμο της Κύπρου για τα νέα δεδομένα που υπάρχουν στην ελληνική οικονομία, με σκοπό τη διευκόλυνση των κυπριακών επιχειρήσεων που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα.

Αναφέρεται επίσης ότι οι δύο Υπουργοί διαβεβαίωσαν την κυπριακή αποστολή για στήριξη των προσπαθειών των Επιμελητηρίων και ευρύτερα του επιχειρηματικού κόσμου των δύο χωρών για διεύρυνση της συνεργασίας σε όλους τους τομείς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΚΕΒΕ, στις συναντήσεις της κυπριακής αποστολής με το ΕΒΕΑ και την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, πέραν της δεδηλωμένης πρόθεσης των δύο πλευρών για τακτική επικοινωνία και αλληλοενημέρωση για θέματα που αφορούν τον επιχειρηματικό κόσμο, συμφωνήθηκε η συνεργασία για ευρωπαϊκά προγράμματα κοινού ενδιαφέροντος, η μεταφορά τεχνογνωσίας για θέματα νεοφυών επιχειρήσεων (start up), η διοργάνωση εμπορικών εκθέσεων σε Κύπρο και Ελλάδα για προϊόντα των δύο χωρών και η συχνότερη ανταλλαγή επισκέψεων για προώθηση της διμερούς συνεργασίας.

Σε δήλωση τους για τα αποτελέσματα των επαφών στην Αθήνα, οι κ. Τσιακκής και Ιωσήφ εξέφρασαν την πλήρη ικανοποίηση τους για τη θετική ανταπόκριση από πλευράς κυβέρνησης και Επιμελητηρίων της Ελλάδας και ανάφεραν ότι ο δίαυλος επικοινωνίας που άνοιξε με αυτή την επίσκεψη θα αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα για τις επιχειρήσεις και των δύο χωρών.

Πηγή: ΚΥΠΕ