Λαϊκή Τράπεζα: Είχε λάβει δάνειο ως πιλότος αλλά ήταν συνοδός

Μία από τις πολλές υποθέσεις δανειοδότησης αιτητή, χωρίς εξακρίβωση στοιχείων είναι και αυτή που αφορά εργαζόμενο στην πρώην Eurocypria, ο οποίος δήλωσε ψευδώς ότι απασχολείτο ως πιλότος, ενώ στην πραγματικότητα εργαζόταν ως συνοδός εδάφους. Ο εναγόμενος είχε μάλιστα συμπληρώσει αίτηση δανειοδότησης για την αγορά πολυτελούς οχήματος, παραφουσκώνοντας τις μισθολογικές του απολαβές.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα που υποδεικνύει την πλήρη απουσία ελέγχου στον τραπεζικό τομέα, αποτελεί η συγκεκριμένη περίπτωση, αφού οι χορηγήσεις  δίνονταν χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις και εποπτεία στον έλεγχο.

Ο 42χρονος σήμερα  άντρας είχε εξασφαλίσει δανειοδότηση ύψους  23.500 Λ.Κ από την τότε Λαϊκή Τράπεζα ΤΟ 2005, δηλώνοντας απολαβές 1200 Λ.Κ, ποσά τα οποία δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, όχι μόνο δεν πραγματοποιήθηκε κανένας έλεγχος για σκοπούς επαλήθευσης τόσο της επαγγελματικής ιδιότητας του αιτητή, όσο και των απολαβών του, αλλά φέρεται συγγενικό πρόσωπο του 42χρονου ο οποίος κατείχε διευθυντική θέση στην τράπεζα να γνώριζε και αγνόησε τα οικονομικά του δεδομένα.

Η τράπεζα κινήθηκε νομικά, διατάσσοντας τον πλειστηριασμό του οχήματος έπειτα από απόφαση δικαστηρίου το 2007.
 

 

Πηγή