Πέντε οικόπεδα στην ελ. Αμμόχωστο ρίχνει στην αγορά η Altamira

photo 2 Νέα Αμμοχώστου

Νέα φουρνιά οικιστικών οικοπέδων με στόχο να κεντρίσει το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων επενδυτών, έριξε στην αγορά η Altamira.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που εξασφάλισε η StockWatch πρόκειται για 155 οικόπεδα ανά το παγκύπριο, από €19.000 έως €100.000, τα οποία απευθύνονται σε ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές.

Να σημειωθεί ότι συνολικά μέχρι σήμερα η Altamira έβγαλε προς πώληση 350 οικόπεδα.

Ειδικότερα, από τα 155 οικιστικά οικόπεδα, τα 57 βρίσκονται στη Λευκωσία, τα 58 στη Λάρνακα ενώ ακολουθούν η Λεμεσός με 21, η Πάφος με 14 και η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου με 5.

Οικόπεδα για επένδυση και οικιστική ανάπτυξη

Στο Παραλίμνι, και συγκεκριμένα 200 μέτρα δυτικά της λεωφόρου 1ης Απριλίου, διατίθεται προς πώληση 1/2 αδιανέμητο μερίδιο οικιστικού οικοπέδου, με εμβαδόν 308 τ.μ. και ενδεικτική τιμή πώλησης €40,000. Διαθέτει ορθογώνιο σχήμα και ομαλή επιφάνεια, ενώ εφάπτεται ασφαλτοστρωμένου δρόμου κατά μήκος του νοτιοδυτικού του συνόρου.

Στην υπόλοιπη Κύπρο

Τα τρία χαμηλότερα σε τιμή διαθέσιμα οικιστικά οικόπεδα, βρίσκονται στην επαρχία Λευκωσίας όπου οι τιμές πώλησης ξεκινούν από €19,000.

Συγκεκριμένα, στην ενδεικτική τιμή των €19,000 διατίθεται οικόπεδο στα Λύμπια, με συνολικό εμβαδόν 191 τ.μ. Βρίσκεται εντός του πυρήνα του χωριού σε περιοχή με εύκολη πρόσβαση στον αυτοκινητόδρομο και σε άλλες υπηρεσίες όπου σε κοντινή απόσταση υπάρχουν, μεταξύ άλλων, σχολεία και καταστήματα. Το οικόπεδο διαθέτει ορθογώνιο σχήμα και ομαλή επίπεδη επιφάνεια, ενώ έχει 12 μέτρα πρόσοψη σε δημόσιο ασφαλτοστρωμένο δρόμο.

Με ενδεικτική τιμή πώλησης €24,000, διατίθεται οικιστικό οικόπεδο στο Καλό Χωριό Ορεινής της επαρχίας Λευκωσίας, με συνολικό εμβαδόν 372 τ.μ. Βρίσκεται σε κεντρική τοποθεσία της κοινότητας, διαθέτει ακανόνιστο σχήμα και ομαλή επιφάνεια, ενώ εφάπτεται εγγεγραμμένου δρόμου κατά μήκος του νοτίου συνόρου του.

Επίσης οικόπεδο στους Αγίους Τριμιθιάς στη Λευκωσία, διατίθεται στην ενδεικτική τιμή των €25,000. Με συνολικό εμβαδόν 168 τ.μ., το οικόπεδο βρίσκεται στο κέντρο της κοινότητας, περίπου 40 μέτρα νοτιοδυτικά από την παλιά εκκλησία και διαθέτει ακανόνιστο σχήμα με ομαλή επίπεδη επιφάνεια ενώ εφάπτεται εγγεγραμμένου δρόμου με πρόσοψη περί τα 15 μέτρα. Επιπρόσθετα, εμπίπτει εντός της οικιστικής ζώνης Η1 με ανώτατο συντελεστή δόμησης 120%.

Από τις υπόλοιπες επαρχίες ξεχωρίζουν επίσης, οικιστικό οικόπεδο στον Μαζωτό της επαρχίας Λάρνακας, το οποίο διατίθεται στην ενδεικτική τιμή των €36,000. Πρόκειται για γωνιακό οικόπεδο στο κέντρο της κοινότητας, με συνολικό εμβαδόν, 279 τ.μ. Διαθέτει ακανόνιστο σχήμα και ομαλή επιφάνεια, ενώ έχει περί τα 42 μέτρα συνολικό πρόσωπο σε δύο δρόμους.

Στην επαρχία Λεμεσού και συγκεκριμένα στη γραφική κοινότητα Πέρα Πεδί, διατίθεται γωνιακό οικιστικό οικόπεδο, με συνολικό εμβαδόν 401 τ.μ. και ενδεικτική τιμή πώλησης €37,000. Βρίσκεται 700 μέτρα βορειοανατολικά από το κέντρο της κοινότητας και έχει θέα της ευρύτερης δενδρόφυτης περιοχής. Διαθέτει συντελεστή δόμησης 30% και πρόσωπο περί τα 17 μέτρα, ενώ το σχήμα του είναι ορθογώνιο.

Επιπρόσθετα, στο βορειοδυτικό άκρο του χωριού Στρουμπί της επαρχίας Πάφου, διατίθεται προς πώληση οικιστικό οικόπεδο, με συνολικό εμβαδόν 607 τ.μ. και ενδεικτική τιμή πώλησης €45,000. Διαθέτει τραπέζιο σχήμα και επικλινή επιφάνεια από βόρεια προς νότια, ενώ εφάπτεται εγγεγραμμένου δρόμου κατά μήκος του νοτίου συνόρου του σε ολικό πρόσωπο περί τα 16 μέτρα.

Μεγάλα οικόπεδα σε χαμηλές τιμές

Τα τρία μεγαλύτερα σε έκταση οικιστικά οικόπεδα κάτω των €100,000 εντοπίζονται στις περιοχές Αμαργέτη, Μονιάτη και Ευρύχου.

Συγκεκριμένα, το οικόπεδο στην κοινότητα Αμαργέτη της επαρχίας Πάφου, διατίθεται με ενδεικτική τιμή πώλησης €70,000, έχει συνολικό εμβαδόν 1,389 τ.μ. και τριγωνικό σχήμα με ελαφριά επικλινή επιφάνεια. Εφάπτεται επί δημόσιου εγγεγραμμένου δρόμου με πρόσοψη περί τα 40 μέτρα ενώ εμπίπτει εντός της οικιστικής ζώνης Η3 με ανώτατο συντελεστή δόμησης 60%, κάλυψης 35% και ανώτατο αριθμό δύο ορόφων, συνολικού ύψους μέχρι 8,30 μέτρα.

Με εμβαδόν 1,054 τ.μ. και ενδεικτική τιμή πώλησης €95,000, ακολουθεί το οικιστικό οικόπεδο στον Μονιάτη της επαρχίας Λεμεσού. Το ακίνητο βρίσκεται σε μία πευκώδη πλαγιά του χωριού με θέα της ευρύτερης περιοχής, περίπου 1.5 χλμ ανατολικά από το κέντρο της κοινότητας. Έχει νότια κλίση και εφάπτεται σε δρόμο στο βόρειο του σύνορο με πρόσωπο περί τα 19 μέτρα, ενώ εμπίπτει εντός της οικιστικής ζώνης Η6α με συντελεστή δόμησης 25%. Βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από διάφορα γραφικά χωριά της περιοχής, μονοπάτια της φύσης, καταρράχτες και άλλα σημεία ενδιαφέροντος.

Με ενδεικτική τιμή πώλησης €81,000, το οικόπεδο στην περιοχή της Ευρύχου στη Λευκωσία διαθέτει εμβαδόν 1,011 τ.μ. Πρόκειται για κενό οικόπεδο με πολύγωνο σχήμα και επικλινή επιφάνεια το οποίο εφάπτεται ασφαλτοστρωμένου δρόμου.

Πηγή: StockWatch