ΥΠΟΙΚ: Απαντά στον Στεφάνου για το θέμα των φορολογιών – Αποδέχθηκε τη συνάντηση

Η ανάρτηση του Κωνσταντίνου Πετρίδη μετά την επιστολή του Στέφανου Στεφάνου

b b petrides

Απάντηση στην επιστολή του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου, για το θέμα της φορολόγησης των απροσδόκητων κερδών, έδωσε ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Πετρίδης αναφέρει το εξής: «Αγαπητέ Στέφανε, το ΑΚΕΛ να καταθέτει και να ψηφίζει (αντισυνταγματική) μείωση του ΦΠΑ ξέρει. Να αυξήσει (συνταγματικά) τους φόρους με πρόταση νόμου δεν ξέρει; Εν πάση περιπτώσει θα βρεθούμε».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου απέστειλε στον Υπουργό Οικονομικών, Κωνσταντίνο Πετρίδη, επιστολή με την οποία επαναλαμβάνει το αίτημα του (8ης Ιουλίου 2022) για συνάντηση με τον ΥΠΟΙΚ για το θέμα της φορολόγησης των απροσδόκητων κερδών.

Παρατίθεται η επιστολή:

«Στις 8 Ιουλίου 2022, με επιστολή μου σας ζητούσα συνάντηση για να συζητήσουμε ένα πλαίσιο σκέψεων σχετικά με τη φορολόγηση των απροσδόκητων κερδών που έχουμε ετοιμάσει, αλλά με λύπη σημειώνω ότι δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση.

Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι το θέμα της φορολόγησης των απροσδόκητων κερδών, το οποίο αποτελεί ξεκάθαρη σύσταση προς τα κράτη μέλη από πλευράς Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αντικρίστηκε θετικά από την πλευρά σας κατά τη συζήτηση που είχε πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Εθνικού Συμβουλίου (20 Ιουνίου 2022) για την ακρίβεια και τον πληθωρισμό.

Το ΑΚΕΛ επαναλαμβάνει την ανάγκη λήψης ουσιαστικών μέτρων που να ανακουφίζουν την κοινωνία σε μια περίοδο που η ακρίβεια στα ήδη πρώτης ανάγκης – και ειδικά στον ηλεκτρισμό και τα καύσιμα – εξανεμίζει τον προϋπολογισμό δεκάδων χιλιάδων νοικοκυριών και συμπιέζει την επιχειρηματική δραστηριότητα πάρα πολλών ΜμΕ. Η φορολόγηση των απροσδόκητων κερδών αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο στα χέρια της κυβέρνησης για ενίσχυση των εσόδων του κράτους με σκοπό την περαιτέρω στήριξη σε διάφορες ομάδες. Κάτι τέτοιο άλλωστε ήδη εφαρμόζουν διάφορα κράτη στην ΕΕ και όχι μόνο.

Παρακαλώ όπως έχω απάντηση στο αίτημα για συνάντηση μαζί σας για συζήτηση του θέματος».