Βραβεία Johnnie Walker Man of the Year

Cities

Η μεγάλη βραδιά της απονομής των βραβείων του θεσμού των ανδρικών βραβείων του περιοδικού ΜΑΝ “Johnnie Walker Man of the Year Awards” πλησιάζει. Σας παρουσιάζουμε τις υποψηφιότητες των ανδρών της χρονιάς. Η απονομή θα μεταδοθεί ζωντανά για πρώτη φορά, από το Mega Channel την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου στις 21.00… 

ΝΕWCOMER
ΝΙΚΟΣ ΓΕΝΑΡΗΣ
Είναι κυπριακής και κορεατικής καταγωγής, γεννημένος το 1993 και στις 10 Φεβρουαρίου του 2010 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη δεύτερη ομάδα της Arsenal σε αγώνα κόντρα στη Stoke. Πέντε μήνες μετά, τον Ιούλιο, υπέγραφε το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιό του με την Arsenal και πλέον αποτελεί μια από τις μεγάλες ελπίδες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.
ΠΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ
Το αστέρι του άρχισε να λάμπει από πέρσι. Στα είκοσι του τα πήγε περίφημα τόσο στο περσινό Ράλλυ Κύπρος όσο και στην Love Cyprus Golden Stage. Φέτος μπήκε στο πρωτάθλημα ταχύτητας και αφού είδε πως μπορεί να πάει γρήγορα, ακολούθησε όλο το πρόγραμμα. Ο Πανίκος Πολυκάρπου είναι ο νεαρότερος Παγκύπριος Πρωταθλητής ταχύτητας, κερδίζοντας τον αγώνα του Κόρνου, τελευταίο της σεζόν.
ΠΙΕΡΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ
Γεννήθηκε στις 13 Ιανουαρίου του 1993 και αποτελεί αναντικατάστατο μέλος της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ολυμπιακού Λευκωσίας. Το παιχνίδι του ως μέσος επιθετικός διακρίνεται για τα καλά κατεβάσματα της μπάλας, τα εξαιρετικά τελειώματα, ενώ είναι και γρήγορος, κερδίζοντας έτσι σταδιακά μια θέση τόσο στην πρώτη ενδεκάδα της ομάδας του όσο και την Εθνική U19. Μια από τις μεγάλες ελπίδες του κυπριακού ποδοσφαίρου.

ΑΘΛΗΤΗΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

Γεννημένος στη Λευκωσία στις 25 Ιουλίου 1981, ο δεξιός μέσος του ΑΠΟΕΛ περνάει σήμερα την πλέον ώριμη και δημιουργική του φάση σαν ποδοσφαιριστής. Με το παιχνίδι του να είναι μεστό και ουσιώδες έχει συμβάλλει τα μέγιστα στη μέχρι τώρα εξαιρετική πορεία του ΑΠΟΕΛ.
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ
Ο Κύπριος άλτης του ύψους γεννήθηκε στις 26 Ιουλίου του 1984 και πλέον, οι κατακτήσεις και οι επιδόσεις του στο άθλημα, έχουν βάλει για τα καλά την Κύπρο στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη. Το καλοκαίρι ήταν δεύτερος στην Ευρώπη και τρίτος στον κόσμο στο άθλημά του, ενώ αυτή την περίοδο προετοιμάζεται εντατικά για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΡΙΟΛΟΥ
Ξεκίνησε από τα δυο του χρόνια στο άθλημα του windsurfing και τώρα η άνοδός του είναι κατακόρυφη. Ήρθε 6ος στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μπουργκάς, η καλύτερη θέση που έλαβε ποτέ στην παγκόσμια κατάταξη των RS:X. Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της κατάταξης από τη Διεθνή Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας (ISAF), βρίσκεται στην 4η θέση με 3.675 βαθμούς, κερδίζοντας 10 θέσεις από την προηγούμενη ανακοίνωση που είχε γίνει στις 27 Ιουλίου του 2011.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΥ
Μόλις πρόσφατα ο πρωταθλητής της χώρας μας στη σκοποβολή και πιο συγκεκριμένα στο σκητ, ισοφάρισε το παγκόσμιο ρεκόρ στους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Πεκίνο, με 125 επιτυχίες στους 125 δίσκους του κανονικού αγώνα και με συνολικό αποτέλεσμα 147/150 (πέτυχε 22/25 στον τελικό) εξασφάλισε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο, ανεβάζοντας σε ένα ακόμα αγώνα την κυπριακή σημαία στον ψηλότερο ιστό σε παγκόσμια διοργάνωση.
ΣΑΒΒΑΣ ΠΟΥΡΣΑΪΤΙΔΗΣ
Ήρθε στην Κύπρο για λογαριασμό του Διγενή Μόρφου το 2002. Ακολούθησε η μεταγραφή του στο τέλος της σεζόν στον Εθνικό Άχνας όπου και πιστοποίησε την ποιότητα που διέθετε. Ο Τιμούρ Κετσπάγια τον εντόπισε και τον πήρε στην Ανόρθωση το 2004 . Ο ΑΠΟΕΛ τον εντάσσει στο δυναμικό του το 2008 και έκτοτε μέχρι και σήμερα, διαπρέπει με την ομάδα του αλλά και στην εθνική Κύπρου, εφόσον το 2009 πήρε την κυπριακή υπηκοότητα.

ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
ΜΑΡΙΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ

Το καλοκαίρι του 2010 σκηνοθέτησε και παρουσίασα το Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας του Σαίξπηρ ενώ ανέβασε με την ομάδα Μίτος ένα χρονικό από το έπος του Λεόντειου Μαχαιρά. Τώρα ανεβάζει με επιτυχία το Ημερολόγιο ενός τρελού. Η διαδρομή του στο επάγγελμα του ηθοποιού κρατάει χρόνια και ο ίδιος φέρει αλλεπάλληλες διακρίσεις ενώ πρωταγωνιστεί και φέτος στην επιτυχία που σημειώνει η σειρά, Στην άκρη του Παράδεισου.
ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
Η πολύχρονη πορεία του στο χώρο, είναι το στοιχείο που μιλάει για τον ίδιο εφόσον εκείνος επιλέγει αν και ηθοποιός, να απέχει από τα φώτα της δημοσιότητας. Έχει ξεχωρίσει για πολλές του δουλειές, όμως έκανε το μεγάλο βήμα ενσαρκώνοντας επιτυχημένα και πειστικά τον Κρέοντα στην Αντιγόνη, έργο που ανέβασε το Θέατρο Ένα.
ΜΑΡΙΝΟΣ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει καταφέρει να ξεχωρίσει τόσο με την ιδιαίτερη ερμηνεία του στην Αίγια Fuxia, όσο και στο cast στις Πατάτες Αντιναχτες. Το πηγαίο του ταλέντο και η έφεσή του στην κωμωδία και στη σάτιρα εν γένει, προσδίδουν με τη συμμετοχή του έναν ακόμη λόγο στο ότι το τελικό αποτέλεσμα που θα παρακολουθήσει ο θεατής θα είναι επιτυχημένο.
ΜΑΡΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Απόφοιτος του Σατυρικού θεάτρου, έχει πρωταγωνιστήσει επανειλημμένα σε τηλεοπτικές σειρές με επιτυχία. Φέτος όμως είναι ιδιαίτερα καλή η σεζόν που διανύει, εφόσον ως μέλος της επιτυχημένης ομάδας που ακούει στο όνομα Πατάτες Αντιναχτές, αποτελεί για πολλούς με το σαρκαστικό του χιούμορ και την ειλικρινή του ερμηνεία τον συνδετικό κρίκο για την επιτυχία της σειράς.
ΛΩΡΗΣ ΛΟΙΖΙΔΗΣ
Υπήρξε ο ιθύνων νους της πλέον πετυχημένης τηλεοπτικής σειράς στην Κύπρο, της Αίγια Fuxia, κάτι που συνεχίζεται και φέτος με τις Πατάτες Αντιναχτές. Η περσινή του επιτυχία με το θεατρικό Δεν Βλέπω, δεν ακούω, δεν μιλάω, όσο και η φετινή με το Kotziakaro teza, μας αποδεικνύουν ότι το ποικιλότροπο ταλέντο του βρίσκει διέξοδο εξίσου καλά και στο θεατρικό σανίδι.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΑΤΣΑΛΗΣ

Σταθμό στην ιστορία της παγκόσμιας ιατρικής αποτέλεσε η ανακάλυψη από την ερευνητική ομάδα του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, υπό τον δρα Φίλιππο Πατσαλή, μιας νέας μη επεμβατικής προγεννητικής διάγνωσης για το σύνδρομο Down. Είναι διαπιστευμένος διευθυντής εργαστηρίου στις ειδικότητες Κυτταρογενετικής, Μοριακής Γενετικής, Εμβρυολογίας και Ανδρολογίας από το Κολέγιο Αμερικανών Παθολόγων. Από το 1993 μέχρι σήμερα εργάζεται ως Διευθυντής του Τμήματος Κυτταρογενετικής στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου.
JOHN ΝΕΟΠΤΟΛΕΜΟΥ
Η έρευνα γύρω από το εμβόλιο TeloVac, ένα νέου τύπου εμβόλιο που αναμένεται να επιμηκύνει σημαντικά τη ζωή των ασθενών με καρκίνο στο πάγκρεας έχει ως επικεφαλή τον Δρ John Νεοπτόλεμου, ο οποίος θεωρεί ότι το εν λόγω εμβόλιο ανήκει σε μια νέα γενιά φαρμάκων που στοχεύει στην ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος για την αντιμετώπιση μιας ασθένειας.
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΣΙΝΟΣ
Καθηγητής και κάτοχος του Βραβείου Έρευνας Νίκος Συμεωνίδης για το 2010 για το ερευνητικό του έργο με θέμα τη «Μεταφορά γνώσης για τη δημιουργία πολυθεματικού πυρήνα αριστείας στις υπολογιστικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Κύπρου». Η ερευνητική σταδιοδρομία του Δρος Κάσινου σε κορυφαία ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα, οι εξαιρετικές δημοσιεύσεις του σε υψηλού επιπέδου επιστημονικά περιοδικά και η συγκρότηση και λειτουργία μιας βιώσιμης ερευνητικής ομάδας στην Κύπρο με διεθνή εμβέλεια αναδεικνύουν ένα ερευνητή διεθνούς επιπέδου.
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΚΟΤΣΑΠΑΣ
Eίναι καθηγητής του πανεπιστήμιου του Yale των ΗΠΑ και επικεφαλής επιστημονικής έρευνας που δημοσιεύτηκε πρόσφατα σε έγκυρο περιοδικό και σύμφωνα με την οποία διαπιστώθηκε ότι πολλά γονίδια που συνδέονται με τη σκλήρυνση κατά πλάκας, σχετίζονται και με άλλες παθήσεις του ανοσοποιητικού συστήματος, όπως η νόσος του Κρον και ο διαβήτης τύπου 1.
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ηλεκτρολόγος-μηχανικός και ερευνητής στο ΜΙΤ, Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης, είναι μέλος της επιστημονικής ομάδας με επικεφαλής τον καθηγητή Michael Cima, που κατασκεύασε την πρώτη εμφυτεύσιμη συσκευή η οποία θα τοποθετείται στον οργανισμό του ασθενούς και θα καταργήσει την ανάγκη για επαναλαμβανόμενες βιοψίες, ξεκινώντας αρχικά από τον καρκίνο των όρχεων και των ωοθηκών.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ
Είναι ο προπονητής φυσικής κατάστασης της ομάδας του ΑΠΟΕΛ. Ακούραστος μελετητής της επιστήμης που υπηρετεί που έδωσε μάχες ώστε μέρος των κερδών από την πορεία στο Champions League το 2009 να επενδυθεί στην επιστημονική και τεχνολογική εξέλιξη των προπονητικών εγκαταστάσεων του ΑΠΟΕΛ οι οποίες πλέον μπορούν να χαρακτηριστούν σύγχρονες σε επίπεδο εξοπλισμού.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ
Ο επικεφαλής του Τμήματος Αεροδυναμικής της παγκόσμιας πρωταθλήτριας της Formula 1, Red Bull Racing, είναι μία από τις κορυφαίες ιδιοφυΐες στον χώρο του αθλήματος, χάρη στον οποίο η ομάδα του κατάφερε, για δεύτερη συνεχή χρόνια, να επισκιάσει «ιερά τέρατα» όπως η Ferrari και η McLaren, τραντάζοντας συθέμελα το κατεστημένο.

ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΛΑΠΑΪΣΙΩΤΗΣ
Είναι συνθέτης, creative director και designer της Dead Famous Productions και Music Candy. Είναι ο αποκλειστικός συνθέτης πολλών ραδιοφωνικών shows του BBC (Radio1, Radio2 και Radio4), ενώ και μια δική του δημιουργία συμμετείχε στο Metropolitan Museum της Νέας Υόρκης και την έκθεση Savage Beauty του Alexander McQueen. Είναι κάτοχος του τιμητικού βραβείου DKΝΥ που απονέμεται από τη Donna Karan , του Pan-American Jasco award και δυο Gold Thimble awards για την πορεία του στη μόδα. H New York Times παρουσίασε τη δουλειά του και δημιουργία του έγινε εξώφυλλο στη London Sunday Times. Τέλος, οι μουσικές του μέσω των SONY/BMG, Universal και EMI έχουν φτάσει σε 28 χώρες ενώ έχει υπογράψει και το μουσικό θέμα για την πιο σημαντική εκπομπή του CNN Piers Morgan Tonight, που μεταδίδεται σε 212 χώρες.
MAΡΙΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ ΗΛΙΑ
O Μάριος Ιωάννου Ηλία είναι ο συνθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής της υπερπαραγωγής «autosymphonic», η οποία δημιουργήθηκε για το εορταστικό φινάλε των 125ων γενεθλίων του αυτοκινήτου το 2011. Η πρεμιέρα της οραματικής συμφωνίας στην κεντρική πλατεία του Μάνχαϊμ της Γερμανίας, όπου έλαβαν μέρος 300 μουσικοί, 500 τεχνικοί και 81 αυτοκίνητα, προσέλκυσε 20.000 ακροατές. Τα γερμανικά ΜΜΕ τη χαρακτήρισαν ως «το έργο του αιώνα». Τα έργα του παρουσιάζονται ανά το παγκόσμιο στους σημαντικότερους συναυλιακούς χώρους (π.χ. της Φιλαρμονικής Βερολίνου και Βαρσοβίας) και κρατικές όπερες (π.χ. Στουτκάρδης και Σκοπίων). Επίσης σχεδιάζονται ειδικά για χώρους όπως κεντρικές πλατείες, πάρκα, εργοστάσια και αεροδρόμια. Έχει βραβευτεί στο Μόναχο, στη Μόσχα, στη Σεούλ, στην πόλη Σενγκτού της Κίνας, στη Νέα Υόρκη κ.λ.π. Το 2007 τιμήθηκε και από τον Πρόεδρο της Αυστρίας στη Βιέννη.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ
Η δουλειά του είναι ένας συγκερασμός design και τέχνης, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά τα κοινά σημεία της τέχνης και του design, έχοντας σαν σκοπό να δημιουργήσει αλληλεπίδραση των αντικειμένων με το όλο περιβάλλον. Κι αυτό το έχει καταφέρει μέσα από τις φειδωλές συλλογές του που αριθμούν ελάχιστα κομμάτια και αποτελούν μόνιμα εκθέματα στη Moma της Νέας Υόρκης και στο Victoria & Albert Museum του Λονδίνου. Το 2010 βραβεύτηκε από τα Bristish Design Awards για το Beauty Mirror ως Best British Design 2010 από το AD Collectors 2011 και το βρετανικό Elle Decoration.
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΚΥΘΡΑΙΩΤΗΣ
Γεννήθηκε το 1966 στη Λευκωσία και τα πρώτα του ερεθίσματα με τον κόσμο της αρχιτεκτονικής τα πήρε από πολύ μικρός, παρακολουθώντας τον πατέρα του, ο οποίος ήταν επίσης αρχιτέκτονας. Σπούδασε στο Architecture Association School of Architecture και το 1993 επιστρέφει στην Κύπρο για να ξεκινήσει τη δική του καριέρα. Άρχισε σταδιακά να κερδίζει έδαφος με το πρώτο του έργο, το κτίριο της Ένωσης Συντακτών, ενώ μετά ακολούθησαν άλλα project, όπως το κτίριο της Βουλής και τώρα το κτίριο του ΘΟΚ που αλλάζει εντελώς το πρόσωπο της πρωτεύουσας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ/MANAGER
Φοίβος Ερωτοκρίτου
Λευκωσιάτης αλλά με ρίζες από το Κάρμι της Κερύνειας, απόφοιτος του Παγκυπρίου Γυμνασίου, 63 χρόνων σήμερα, ξεκίνησε την καριέρα του ως οδηγός του βαν που έκανε διανομή χάρτου στην εταιρεία της οικογένειάς του.Σήμερα είναι αντιπρόσωπος των ρωσικών κυνηγετικών όπλων Baikal και πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ. Ανέλαβε τις τύχες της ομάδας τον Οκτώβριο του 2008 και δύο μήνες μετά έκανε την επιλογή προπονητή που οδηγεί έκτοτε τους «γαλαζοκίτρινους» από επιτυχία σε επιτυχία.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΙΤΤΑΣ
Η ανοδική του πορεία ως εξέχοντας επιστήμονα – ιατρού είναι συνυφασμένη με εκείνη του επιβραβευμένου εμπειρογνώμονα φαρμακοβιομήχανου που πρωτοπορεί στην έρευνα. Μέσω της Medochemie εκπροσωπεί την επιστημονική κοινότητα της σύγχρονης φαρμακοβιομηχανίας στην Κύπρο και το εξωτερικό, δίνοντας παράλληλα πνοή στην οικονομία μέσω του μεγάλου όγκου των εξαγωγών που σημείωσε η εταιρεία κατά το 2011.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ
Η Ανατολική Ευρώπη υπήρξε η πιο δυναμική περιοχή για τον Όμιλο EOS κατά την τελευταία δεκαετία. Η διεθνής εταιρεία οικονομικών υπηρεσιών που βρίσκεται υπό την καθοδήγησή του, έχει δείξει αύξηση κύκλου εργασιών 18% την τελευταία μόνο χρονιά. Κάθε αγορά και κάθε πολιτισμός απαιτεί και λύσεις και ο ίδιος λειτουργώντας ως πρωτοπόρος, βλέπει το άνοιγμα των αγορών στην Ανατολική Ευρώπη ως πρόκληση. Οι καλύτερες λύσεις, σύμφωνα με τα πιστεύω του, προάγονται από τη σύνθεση της εμπειρίας και των ιδεών της νέας γενιάς, την οποία υποστηρίζει με έμφαση.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΙ ΝΙΚΟΛΑΣ ΛΟΗΣ
Η εταιρεία LOIS Builders ιδρύθηκε το 1977 από το Σώτο Λοή και έκτοτε η πορεία της στον κατασκευαστικό τομέα έχοντας στο portfolio της έργα όπως το Jean Nouvel Towel 25, το Υπουργείο Οικονομικών, το Ολυμπιακό Μέγαρο κ.λπ. την έφερε πολύ σύντομα στην κορυφή. Συνεχίζοντας την ανοδική της πορεία ο Μιχάλης και ο Νικόλας Λοής έχουν διευρύνει τους ορίζοντες της εταιρείας ακόμη πιο πολύ. Εν μέσω κρίσης η εταιρεία επεκτάθηκε και εδραιώθηκε και στην Σαουδική Αραβία, έχοντας κερδίσει και το πρώτο της μεγάλο έργο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΕΑΡΧΟΥ

Με τα επανειλημμένα, έγκυρα και πλήρως εμπεριστατωμένα του ρεπορτάζ του στην εφημερίδα «Πολίτης», ανέδειξε όλα εκείνα τα θέματα που καθόρισαν την ειδησεογραφική μας επικαιρότητα, κυρίως στα θέματα εκείνα που σχετίστηκαν εν γένει με την αστυνομία και το αστυνομικό ρεπορτάζ αλλά και την απονομή δικαιοσύνης.
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Παίρνοντας τη θέση του αρχισυντάκτη στην εφημερίδα ο «Πολίτης» έφερε στη δημοσιότητα έγκυρα ρεπορτάζ αναφορικά καταρχήν με το θέμα των ελληνοκυπριακών περιουσιών και την επιτροπή αποζημιώσεων της βουλής. Η σοβαρή αυτή πτυχή του κυπριακού άλλαξε άρδην το σκεπτικό των συνομιλιών, αναδεικνύοντας τη δουλειά του δημοσιογράφου.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΕΥΑΓΟΡΟΥ
Είναι με όλη τη σημασία της λέξεως η «ψυχή» του ραδιοφωνικού σταθμού «Κανάλι 6», ο οποίος συμπλήρωσε φέτος 20 χρόνια ανοδικής παρουσίας στο χώρο των media. Γεγονός που καταδεικνύεται ακόμη περισσότερο με το ότι από τοπικός της Λεμεσού, έγινε παγκύπριος. Ένας σταθμός-πρότυπο για τη συμβολή του στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία.
ΑΛΚΗΣ ΑΝΔΡΕΟΥ Ένας συνεπής δημοσιογράφος, με τη δουλειά του να παραμένει στα ίδια υψηλά επίπεδα χρόνο με το χρόνο. Ακούραστος υπηρέτης της ενημέρωσης και εκ των βασικών δημοσιογράφων του Τρίτου Προγράμματος του ΡΙΚ και πιο συγκεκριμένα της εκπομπής Πρωινό Δρομολόγιο που αναλύει και διεισδύει με επιτυχία στα τεκταινόμενα της κυπριακής ειδησιογραφίας εδώ και καιρό.
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΟΜΑΡΑΣ
Στην πρώτη γραμμή του ρεπορτάζ εδώ και πολλά χρόνια, έχει ταυτίσει το όνομά του με την κάλυψη των μεγάλων θεμάτων, δηλώνοντας «παρών» με τη σοβαρότητα και την αντικειμενικότητα που διακρίνει τόσο τον ίδιο όσο και το τελικό αποτέλεσμα που δίνει προς τα έξω. Την ίδια ακριβώς γραμμή ακολούθησε και στην κάλυψη της φονικής έκρηξης στο Μαρί.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Ο νέος διευθυντής ειδήσεων του Μega Channel σε συνεργασία με την ομάδα του κατάφεραν φέτος μέσω της αντικειμενικής κάλυψης ιδιαίτερα δύσκολων στιγμών για τη χώρα μας τις μέρες επακολούθησαν της καταστροφής στο Μαρί, να δώσουν με συνέπεια και με αποκαλυπτικά ρεπορτάζ όλα όσα συνέβησαν πριν και μετά τα τραγικά γεγονότα. Με αμεσότητα αλλά και κρατώντας χαμηλούς τόνους, με σοβαρότητα και νηφαλιότητα, ο Κύπριος πολίτης ενημερώθηκε για τις συνέπειες των ημερών εκείνων, γεγονός που αποτυπώθηκε και στην άνοδο της τηλεθέασης του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega.