ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Πάνε για νέα μέτρα

Αυξήθηκαν τα κρούσματα

545bdacfc349421324d534610c9790e5 XL Κατεχόμενα, ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ, νέα μέτρα

Τρία τα κρούσματα στα κατεχόμενα την Κυριακή, συνεδριάζει για τον Covid το «υπουργικό»

Τρία κρούσματα από 1414 εργαστηριακούς ελέγχους ανακοίνωσε χθες Κυριακή στα κατεχόμενα ο «υπουργός υγείας», Αλί Πιλί ενώ το «υπουργικό συμβούλιο» συνεδριάζει σήμερα, Δευτέρα για να συζητήσει τυχόν επιπλέον μέτρα μετά την αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες και τον εντοπισμό εγχώριων ασθενών.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Πιλί ανακοίνωσε ότι χθες δύο ασθενείς έγιναν καλά και πήραν εξιτήριο. Και τα τρία χθεσινά κρούσματα είναι εισαγόμενα, έφτασαν στα κατεχόμενα μέσω αεροδρομίου με τον Πιλλί να ανακοινώνει ότι την κατάσταση θα αξιολογήσει σήμερα η επιδημιολογική υποεπιτροπή του «υπουργείου» του.

Ο συνολικός αριθμός των τεστ στα κατεχόμενα είναι 95.825 και των κρουσμάτων 209, ενώ υπό θεραπεία βρίσκονται ακόμα 62 άτομα, κανένα στην εντατική.

Το Σάββατο, ο «υπουργός υγείας» ανακοίνωσε ότι τα κρούσματα ήταν 13 εκ των οποίων τα 3 εγχώρια και απηύθυνε έκκληση προς τον κόσμο να τηρεί την κοινωνική αποστασιοποίηση και να φορεί μάσκες. Περισσότερα τεστ σε όλους τους αφιχθέντες από τα αεροδρόμια και λιμάνια, αλλά και τυχαία δειγματοληψία κατά τις διελεύσεις από τα οδοφράγματα, ζήτησε χθες ο Μουσταφά Ακιντζί.

Ο δε Κουντρέτ Οζερσάι σε ανάρτησή του φάνηκε να συμφωνεί για την τυχαία δειγματοληψία όχι μόνο στους αφιχθέντες αλλά και στο εσωτερικό της κοινότητας, προτείνοντας επίσης κάποιους περιορισμούς στον αριθμό των ταξιδιωτών μέσω αέρος και θάλασσας για να αποτραπεί η διάδοση του ιού.

Πρότεινε επίσης πιο αυστηρά μέτρα σε χώρους συναθροίσεων αλλά και σε προεκλογικές συγκεντρώσεις με την «αστυνομία» να κάνει αυστηρότερους ελέγχους.

Την ίδια ώρα αρνητικά σχόλια προκάλεσαν φωτογραφίες από προεκλογική συγκέντρωση του προέδρου του ΚΕΕ και «πρωθυπουργού»,Ερσίν Τατάρ σε εστιατόριο, όπου βρίσκονται όρθιοι όλοι δίπλα δίπλα και χωρίς μάσκες.

Η Κίπρις ποστασί σημειώνει ότι την φωτογραφία δημοσιοποίησε ο ίδιος ο κ. Τατάρ στα ΜΚΔ και διερωτάται εάν θα τους επιβληθεί πρόστιμο γιατί δεν τηρούσαν αποστάσεις και δεν φορούσαν μάσκα, παρατηρώντας ότι στην αρχή του τραπεζιού ήταν οι «υπουργοί υγείας και ενέργειας».

Πηγή: ΚΥΠΕ