Αλκοολική δηλητηρίαση η αιτία θανάτου του 16χρονου Παναγιώτη

Παναγιώτης Αιτία Θανάτου, Παναγιώτης Στεφανής

Από αλκοολική δηλητηρίαση ο θάνατος του 16χρονου μαθητή, Παναγιώτη Στεφανή. Ανιχνεύτηκαν στο αίμα του 340 ml αλκοόλης. Θα ερευνηθεί κατά πόσο η κατανάλωση του αλκοόλ συνδέεται με το μπούλινγκ, καθώς υπάρχουν μαρτυρίες ότι ο νεαρός ήταν θύμα εκφοβισμού από συνομήλικους του. Τα πιο πάνω προκύπτουν από τις επιστημονικές έρευνες, που έγιναν και η συνέχεια εναπόκειται στις οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα αφού μελετήσει τον φάκελο.

Ο θάνατος του μαθητή, επήλθε τα ξημερώματα της 14ης Απριλίου στο χωριό Τρούλλοι της επαρχίας Λάρνακας, κατά τη διάρκεια εφηβικού πάρτι.

Τα 340 ml αλκοόλης που ανιχνεύθηκαν στο αίμα του και άλλα υγρά που λήφθηκαν μεταθανάτια από τη σορό, σύμφωνα με επιστημονικές πηγές, παραπέμπουν αβίαστα στο συμπέρασμα ότι ο 16χρονος περιέπεσε σε κώμα πριν εκπνεύσει, αλλά αυτή τη χρονική περίοδο φαίνεται πως δεν υπήρξε καμιά πρωτοβουλία ή ενέργεια για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Παρόλο, που τα 340 ml αλκοόλης στο αίμα, θα ήταν μια ακραία επιβαρυντική κατάσταση, για τον οργανισμό ακόμα και ενός υγιούς ενήλικα.

Ως εκ τούτου, οι οδηγίες που θα δώσει η Γενική Εισαγγελία για τον παραπέρα χειρισμό της υπόθεσης αποκτούν πλέον ιδιαίτερη σημασία. Καθώς, σύμφωνα πάντα με τις πηγές μας, είναι έκδηλο ότι: Στο εφηβικό πάρτι στους Τρούλλους στις 14 Απριλίου, έγινε εκτεταμένη κατανάλωση αλκοολούχων ποτών, αλλά προκύπτουν και βάσιμα ερωτήματα πλέον κατά πόσο ο ανήλικος κατανάλωσε οικειοθελώς όλη αυτή την ποσότητα αλκοόλης ή εξαναγκάστηκε ψυχολογικά ή και σωματικά. Κι αυτό, ενώ υπάρχουν βίντεο που τον δείχνουν, αλλά και μαρτυρίες στην κοινότητα ότι γίνονταν και πριν την τραγωδία πάρτι με αλκοόλ και διαγωνισμοί κατανάλωσης αλκοόλ με τη συμμετοχή όχι μόνο του θύματος αλλά και άλλων συνομήλικων του.

Πέραν των πιο πάνω, στον φάκελο της υπόθεσης αναμένεται ότι θα υπάρχουν ευρήματα και συμπεράσματα που ίσως να μην είναι ποινικά κολάσιμα από τη Δικαιοσύνη, όσον αφορά το μπούλινγκ.

Πρέπει επίσης να επισημανθεί ότι το σενάριο που κυκλοφόρησε στους Τρούλλους λίγες ώρες μετά την τραγωδία έκανε λόγο για κατανάλωση αλκοόλης εντός της οικίας όπου γινόταν το πάρτι.

Ο Παναγιώτης κάποια στιγμή αισθάνθηκε αδιαθεσία και όταν εξήλθε στην αυλή της οικίας και κάθισε στο γρασίδι, απώλεσε τις αισθήσεις του, ενώ ακουγόταν ροχαλητό από τους πνεύμονες του, γεγονός που κάποιοι αυτόπτες μάρτυρες εξέλαβαν ως ένδειξη ότι ο 16χρονος αποκοιμήθηκε. Και μόνο αφού παρήλθε χρόνος, ανησύχησαν κάποιοι νεαροί και αναζήτησαν βοήθεια από μεγαλύτερους σε ηλικία. Ανάμεσα τους και ο αστυνομικός πατέρας ενός παιδιού, που ήταν ο πρώτος ίσως άνθρωπος που κατέβαλε ουσιαστική προσπάθεια για να επαναφέρει το παιδί, αλλά όμως ήταν πλέον αργά.

Πηγή: Philenews/Πάμπος Βάσιλας