Απ. Βαρνάβας: Τελέστηκε η κηδεία ενός από τους τελευταίους ιερομόναχους της μονής

μοναχός2 Κατεχόμενη Μονή Απ. Βαρνάβα

Στην τελευταία του κατοικία οδηγήθηκε νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, 2 Ιουνίου 2019,  στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου του Αλαμάνου, ο ιερομόναχος Διονύσιος, ένα από τα δύο τελευταία μέλη -μαζί με τον νυν Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειο- της παλαιάς αδελφότητας της κατεχόμενης Μονής του Αποστόλου Βαρνάβα.

Σε ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής αναφέρεται ότι της εξοδίου ακολουθίας προέστη ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος συμπαραστατούμενος από τον Μητροπολίτη Τριμυθούντος Βαρνάβα και τον νυν Καθηγούμενο της Μονής του Αποστόλου Βαρνάβα Αρχιμανδρίτη. Ιωάννη.

Εκ μέρους του Μητροπολίτου Κωνσταντίας, ο οποίος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων απουσίαζε στο εξωτερικό, παρέστη ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Κκαράς. Παρευρέθηκαν επίσης πολλοί κληρικοί.

μοναχός Κατεχόμενη Μονή Απ. Βαρνάβα

Ο ιερομόναχος Διονύσιος ήταν πραγματικός μοναχός, που βίωνε την αρετή της ακτημοσύνης, όπως το μαρτυρούν τα λιγοστά αντικείμενα που άφησε στο ταπεινό κελί, όπου φιλοξενούνταν επί σειρά ετών στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου του Αλαμάνου στο Πεντάκωμο.

Πηγή:ΚΥΠΕ