Κοινωνια

Χατζηαδάμου: Τελευταία στιγμή τα πασχαλινά ψώνια στις υπεραγορές

Τελευταία στιγμή τα πασχαλινά ψώνια στις υπεραγορές λέει ο Χατζηαδάμου είπε στο ΚΥΠΕ ο Εκτελεστικός Γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Υπεραγορών, Ανδρέας Χατζηαδάμου, ο οποίος ανέφερε ότι η κίνηση στις υπεραγορές αναμένεται να κορυφωθεί τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο.

«Άρχισε δειλά δειλά να κατεβαίνει ο κόσμος στην αγορά, όπως κάθε Πάσχα. Όπως συνήθως, θα κορυφωθεί σήμερα, περισσότερο αύριο και το Σάββατο. Πάντα έτσι γίνεται, είναι χαρακτηριστικό των Κυπρίων να περιμένουν τις τελευταίες μέρες, όσον αφορά τη γιορτή του Πάσχα», σημείωσε.

Ο κ. Χατζηαδάμου σημείωσε ότι ο Κύπριος καταναλωτής φροντίζει να μην του λείψει τίποτα από το γιορτινό τραπέζι, ανεξάρτητα από οποιεσδήποτε συνθήκες επικρατούν, κι αυτό φαίνεται διαχρονικά.

Σε ερώτηση αν η κίνηση μέχρι σήμερα είναι παρόμοια με προηγούμενες χρονιές, είπε ότι είναι νωρίς να αποτιμηθεί αυτό, «αλλά θεωρούμε με την εμπειρία που έχουμε ότι η κίνηση θα είναι τουλάχιστον στα ίδια επίπεδα με πέρσι». «Φαίνεται ότι κάθε χρόνο είμαστε τουλάχιστον στα επίπεδα του προηγούμενου χρόνου, ενώ πολλές φορές είναι και καλύτερα», σημείωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το εορταστικό ωράριο των υπεραγορών, ο κ. Χατζηαδάμου είπε ότι θα υπάρχουν υπεραγορές που θα είναι ανοιχτές μέχρι αργά το απόγευμα του Σαββάτου, για να εξυπηρετήσουν το καταναλωτικό κοινό, ενώ όλες οι υπεραγορές θα είναι κλειστές την Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα.

Ερωτηθείς για τα επίπεδα των τιμών, είπε ότι υπάρχουν κάποιες αυξήσεις στις τιμές, αλλά υπάρχουν και κάποιες μειώσεις, όπως δείχνουν και τα Παρατηρητήρια.

«Εμείς τονίζουμε ότι όλοι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όσον αφορά στις αυξήσεις των τιμών, να μην προχωρούμε αβίαστα και αδικαιολόγητα σε αυξήσεις. Από την πλευρά μας κάνουμε το παν για να είναι πάντα λογικές και δίκαιες οι τιμές. Απορροφούμε σε μεγάλο βαθμό τις αυξήσεις, πιέζουμε σε μεγάλο βαθμό τους προμηθευτές και την εφοδιαστική αλυσίδα εκεί που βλέπουμε ότι υπάρχουν συνεχείς αυξήσεις και αδικαιολόγητες πολλές φορές», υπογράμμισε.

Σημείωσε ότι ειδικά οι τιμές στα πασχαλινά εδέσματα είναι στα περσινά επίπεδα, ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχουν και «έντονες» προσφορές, ιδιαίτερα τις γιορτινές περιόδους, για να προσφέρουν το καλύτερο δυνατόν που μπορούν στον καταναλωτή.

Επισήμανε ότι, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, ο ανταγωνισμός ενισχύεται και από μεσαίες μονάδες, «και αυτό είναι ένα συν όσον αφορά τις επιλογές του καταναλωτή, γιατί σε μια γειτονιά υπάρχουν και μεγάλες και μεσαίες υπεραγορές και προσφέρεται επιλογή στον καταναλωτή για να κάνει την έρευνα του». «Και φαίνεται από την εμπειρία των τελευταίων χρόνων ότι ο καταναλωτής κάνει την έρευνα του και αξιοποιεί τις προσφορές από διάφορες υπεραγορές», είπε.

Όσον αφορά τους ελέγχους που διεξάγουν αυτή την περίοδο οι δημόσιες υπηρεσίες, είπε ότι τα τελευταία χρόνια γίνεται πολύ καλή δουλειά με τη συνεργασία όλων των υπεραγορών και των δημόσιων αρχών. «Γίνεται επισταμένος έλεγχος. Το θέμα της ασφάλειας και της υγιεινής των τροφίμων «έχει κλείσει», με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο, μετά από ελέγχους, θεσμοθετημένα πρωτόκολλα και συστήματα ποιότητας που έχουν υιοθετηθεί από τις υπεραγορές».

«Όλα αυτά συνεισφέρουν ώστε ό,τι καταλήγει στο τραπέζι του καταναλωτή να είναι απολύτως ασφαλές και απόλυτα ελεγμένο από τις αρχές και από τα συστήματα των υπεραγορών», σημείωσε.

Αναφέροντας ως πρόβλημα την έλλειψη προσωπικού και εν αναμονή των εξαγγελιών της κυβέρνησης για το θέμα, ο κ. Χατζαδάμου είπε ότι οι υπεραγορές προετοιμάζονται πάντα για το καλύτερο, «για να αντιμετωπίσουμε την κάθε ανάγκη του καταναλωτή».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ροη Ειδησεων

Τουρκία: Θανατηφόρο τροχαίο με Έλληνες – Ένας νεκρός και δύο τραυματίες

Τροχαίο με έναν νεκρό και δύο τραυματίες στο οποίο εμπλέκονται Έλληνες σημειώθηκε στην Τουρκία και…

16 Μαΐου, 2024

Η Ανδρομάχη ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της: Η πρώτη φωτογραφία με φουσκωμένη κοιλίτσα

Η Ανδρομάχη επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα που την ήθελαν να βρίσκεται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, ανακοινώνοντας τα…

16 Μαΐου, 2024

Τραγωδία στην Πάφο: Nεκρή γυναίκα που έπεσε από σκαλιά του σπιτιού της

Νεκρή βρέθηκε γυναικα το πρωί της Πέμπτης 16/05 στην Πάφο. Συγκεκριμένα, 68χρονη γυναίκα γύρω στις…

16 Μαΐου, 2024

Συνελήφθη 48χρονος ψευδογιατρός – Έτσι ξεγέλασαν ηλικιωμένη και απέσπασαν €52.000

Υπό κράτηση δυνάμει δικαστικού διατάγματος διάρκειας οκτώ ημερών, τέθηκε άντρας ηλικίας 48 ετών, ο οποίος…

16 Μαΐου, 2024

Χορωδία «Ανεμόεσσα»: Αφιέρωμα Κύπρος, ένα νησί, μια ιστορία που «Δεν Ξεχνώ»

Η Χορωδία «Ανεμόεσσα» του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου παρουσιάζει το αφιέρωμα Κύπρος, ένα νησί, μια…

16 Μαΐου, 2024

Σλοβακία: Σταθερή αλλά εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση του πρωθυπουργού

«Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι γιατροί κατάφεραν να τον σταθεροποιήσουν, ωστόσο η κατάστασή του…

16 Μαΐου, 2024