ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ: Συμμετέχει σε Πρόγραμμα μείωσης αλκοόλ σε ανήλικους

Πρόγραμμα Αλκοόλ ΑΛΚΟΟΛ, Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα, Έφηβοι

Στον απόηχο των τραγικών γεγονότων που συγκλόνισαν την κυπριακή κοινωνία και αφορούν στην υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ από ανήλικα πρόσωπα, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη, 23 Μαΐου 2019 από τις 10π.μ.-12μ.μ., στο Δημαρχείο Παραλιμνίου, η προγραμματισμένη συνάντηση στρογγυλής τραπέζης για την αξιολόγηση των συμμετέχοντων Δήμων στο ευρωπαϊκό έργο LocaliseIT, το οποίο επιχορηγείται από το Ταμείο Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2014-2020).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η υπεύθυνη αξιολόγησης Dr. Silke Diestelkamp, από το Γερμανικό Κέντρο Έρευνας Εθισμού σε Παιδιά και Εφήβους, έθεσε κάποιες ερωτήσεις στους συνέδρους σχετικά με την υλοποίηση της δράσης “EUROPARENTS” στον Δήμο Παραλιμνίου, η οποία αποσκοπεί στην ενημέρωση των γονέων για την πρόληψη της επεισοδιακής κατανάλωσης αλκοόλ από ανήλικους και νέους.

Στο έργο, συμμετέχουν 11 χώρες, 22 δήμοι εκ των οποίων ο Δήμος Παραλιμνίου και οΔήμος Αγλαντζιάς για την Κύπρο. Ο Δήμος Παραλιμνίου ως επωφελούμενος, με την καθοδήγηση του εταίρου του έργου «ΚΕΝΘΕΑ», επέλεξε να υλοποιήσει τη δράση “EUROPARENTS” σε συνεργασία με 25 δημότες που προέρχονται από διάφορους κοινωνικούς φορείς, όπως ο κλήρος, το συμβούλιο Nεολαίας, προσωπικό του Δήμου, τον πολιτιστικό σύλλογο «Ανεμόεσσα», το πολιτιστικό εργαστήρι «Παρά τη Λίμνη», εθελοντές κ.ο.κ.

Ο ρόλος των συμμετέχοντων δημοτών είναι να εκπαιδευτούν ως Europarents και με τη σειρά τους να εκπαιδεύσουν κι άλλους γονείς, έτσι ώστε η καλή πρακτική και η τεχνογνωσία που την διέπει, να επιφέρουν θετικά αποτελέσματα στην κοινωνία του Δήμου Παραλιμνίου.

Για περισσότερες πληροφορίες για το έργο αλλά και όσοι επιθυμούν να εγγραφούν ως Europarents, μπορούν να επικοινωνήσουν με την υπεύθυνη Λειτουργό για το Δήμο Παραλιμνίου, κ. Καλομοίρα Κέλη, στο τηλέφωνο 23819212, και στην ηλεκτρονική διεύθυνση kalomira@paralimni.org.cy