Δραματική έκκληση Κύπριου από την Ιταλία προς τους συμπατριώτες μας (video)

08d8d0c1a136e41db19ac0e2afdeb6a7 ΕΚΚΛΗΣΗ, Ιταλία, Κύπριος

Την κατάσταση που επικρατεί στην Ιταλία περιέγραψε στο «Πρωτοσέλιδο» ο Κύπριος, Σταύρος Μάντης, ο οποίος διαμένει μόνιμα στην πόλη Πάντοβα της περιφέρειας του Βένετο.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «βιώνουν με πολύ άσχημο και έντονο τρόπο, όσα συμβαίνουν στη χώρα», ενώ εξομολογήθηκε ότι κάθε μέρα «κρέμονται» από την τηλεόραση για να δουν τις εξελίξεις και εάν υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ, με όλη την Ιταλία να ακούει στις 18:00 η ώρα το ανακοινωθέν για τα νέα κρούσματα.

Πρόσθεσε ότι εδώ και δύο εβδομάδες έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας και ο κόσμος είναι κλεισμένος στο σπίτι. Εξήγησε ότι υπάρχει σχετικό διάταγμα της Κυβέρνησης από τις 8 Μαρτίου αλλά όταν ξέσπασε στην Ιταλία το πρόβλημα με τον κορωνοϊό, ο κόσμος μαζεύτηκε, έστω κι εάν δεν υπήρχαν μέτρα. «Στην αρχή υπήρχε κάποια χαλαρότητα, δεν ξέραμε τι ήταν και ήμασταν οι πρώτοι που κτυπηθήκαμε. Στις 22 Φεβρουαρίου τραγουδούσα στη Βενετία, όπου ήταν το καρναβάλι και είναι παράλογο να σκέφτεται κάποιος ότι ο ιός δεν είναι σπίτι του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Μάντης.

Εξήγησε ότι ο ιός κυκλοφορούσε ανάμεσα στον πληθυσμό από πριν και υπολογίζοντας τον χρόνο επώασης του εκτιμά ότι ο χρόνος καραντίνας των δύο εβδομάδων ίσως δεν είναι αρκετός.

Μάλιστα, κατά κάποιο τρόπο «μίλησε από το μέλλον», με τον ίδιο να αναφέρει ότι εδώ και καιρό προσπαθεί να προειδοποιήσει τους Κύπριους. Κλείνοντας απηύθυνε έκκληση «οι Κύπριοι όχι μόνο να τηρήσουν τα μέτρα που επιβλήθηκαν, αλλά να επιβάλουν περισσότερα μέτρα από μόνοι τους. Να μην το πάρουν χαλαρά».

Πηγή: sigmalive