Έτρεξαν σε εκκλησίες οι πιστοί για να ανάψουν κεράκι και να προσκυνήσουν

Από νωρίς το πρωί άνοιξαν οι πόρτες εκκλησιών, ιερών ναών και μοναστηριών για να υποδεχθούν τους πιστούς που έμειναν μακριά από τα θρησκευτικά τους καθήκοντα τον τελευταίο ενάμιση μήνα, λόγω των απαγορευτικών μέτρων που επιβλήθηκαν για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στην ιστορική εκκλησία Παναγίας Φανερωμένης στην εντός των τειχών Λευκωσία, αρκετοί ήταν αυτοί που προσήλθαν για να ανάψουν ένα κερί και να προσκυνήσουν τις ιερές εικόνες, καθώς κατά την πρώτη φάση άρσης των περιοριστικών κανόνων επιτρέπεται η ατομική προσευχή.

Την ίδια ώρα, μέλη των Εκκλησιαστικών επιτροπών άρχισαν να δέχονται τα γραπτά αιτήματα των πιστών για παρακλήσεις, γιορτές και μνημόσυνα που θα τελεστούν στις Θείες Λειτουργίες των επόμενων ημερών, στην παρουσία όχι περισσότερων από δέκα πιστών.

Από την πλευρά τους, τα μέλη των εκκλησιαστικών επιτροπών και οι υπεύθυνοι για τον εξωραϊσμό της εκκλησίας, έπιασαν από νωρίς δουλειά για καθαρισμό των εξωτερικών και εσωτερικών χώρων του ναού. Πόρτες και παράθυρα καθαρίζονται με τη βοήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού, τα κεριά τοποθετήθηκαν ξανά στα παγκάρια και τα μανουάλια άναψαν για όσους θα θελήσουν να περάσουν το κατώφλι των ιερών ναών.

Πηγή: newsbomb.com.cy