Η ιστορία του χαμένου «Ben» και η επιστροφή του (εικόνες)

Έχει επικρατήσει να λέγεται ότι η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία. Όσο όμως υπάρχουν άνθρωποι και φιλότιμο, η ελπίδα δεν πρόκειται να πεθάνει ποτέ… Μια περιπέτεια τα τελευταία 24ωρα ήταν μια ευκαιρία να διδάξει αρκετά. Το πιο σημαντικό από όλα όμως είναι ότι όσο υπάρχει ανθρωπιά, μπορούμε να βλέπουμε τον κόσμο με αισιοδοξία. Από τα μικρότερα πράγματα της καθημερινότητας, μέχρι τα μεγάλα και τα σοβαρά.

Την περασμένη Κυριακή, ο Ben, ένα νεαρό κυνηγετικό σκυλί γερμανικού κοντρότριχου δείχτη, στρεσαρισμένο από την «βαβούρα» της πρώτης κυνηγετικής εξόρμησης, σε κάποια στιγμή απομακρύνθηκε, χάνοντας τον προσανατολισμό του. Το αποτέλεσμα ήταν να εξαφανιστεί. Η κοινοποίηση του χαμού του χθες, προκάλεσε μια απίστευτη κινητικότητα στο διαδίκτυο. Με αποτέλεσμα το σκυλί να βρεθεί.

Ο καθοριστικότερος παράγοντας όμως ήταν ότι ο Ben βρέθηκε στα χέρια δυο παιδιών οι οποίοι είχαν και φιλότιμο αλλά και φιλοζωικά αισθήματα. Βρήκαν το σκυλί, το πήραν σπίτι τους και περίμεναν την πρώτη εργάσιμη μέρα να τον πάνε σε κτηνίατρο να δουν για microchip. Με το που είδαν την ανάρτηση, επικοινώνησαν άμεσα με τον ιδιοκτήτη και από σήμερα ο Ben επέστρεψε στο σπίτι του με ασφάλεια.

Χάρη λοιπόν στον Νικόλα Νικολάου και στον ξάδερφο του Ιωνά, η ιστορία είχε Happy End. Τους αξίζουν και τους δύο πολλά συγχαρητήρια. Μέσα από την πράξη τους έδωσαν και μια απάντηση προς πολλούς. Ναι υπάρχει φιλότιμο, ναι υπάρχει ανθρωπιά και ναι οι νέοι άνθρωποι είναι αυτοί που δίνουν το παράδειγμα προς όλους. Και ναι, δεν είναι όλοι κυνηγοί ασυνείδητοι ιδιοκτήτες σκύλων. Η πλειοψηφία αγαπά τα σκυλιά τους. Όχι μόνο τα δικά τους, αλλά και τα σκυλιά γενικότερα για αυτό και σέβεται και τα σκυλιά των άλλων κυνηγών…

Πηγή: philenews