Η συγκινητική ιστορία του μικρού Κυριάκου – Αύριο στο χειρουργείο

Κυριάκος μικρός Κυριάκος

Ο 12χρονος Κυριάκος που κατάφερε να συγκινήσει όλη την Κύπρο με την περιπέτεια της υγείας του και τη μάχη που δίνει καθημερινά απέναντι με τον καρκίνο, μπαίνει αύριο Τρίτη στο χειρουργείο.

Η νέα επέμβαση κρίθηκε αναγκαία από τους γιατρούς που παρακολουθούν τον μικρό αγωνιστή της ζωής, καθώς πρέπει να αφαιρεθούν κύστες που παρουσιάστηκαν στο κεφάλι.

Μετά από επιθυμία της οικογένειας για να υποβληθεί σε επέμβαση στην Κύπρο αντί στο εξωτερικό, το υπουργείο Υγείας δεν έμεινε ασυγκίνητο και ενέκρινε το αίτημά για να γίνει το χειρουργείο στο American Heart στη Λευκωσία.

Κυριάκος1 μικρός Κυριάκος

Όπως ανέφεραν στον REPORTER οι γονείς του μικρού Κυριάκου, Γαβρίλης και Έλενα Γεωργίου, είναι σημαντικό για το παιδί τους να γίνει η επέμβαση στην Κύπρο για να μπορεί να παρακολουθείται σε μόνιμη βάση από τους εδώ θεράποντες ιατρούς του ή ακόμη αν προκύψει κάτι έκτακτο με την μετεγχειρητική του πορεία.

Τόσο ο Κυριάκος, όσο και οι γονείς του, δεν χάνουν το κουράγιο και την αισιοδοξία τους για το αποτέλεσμα της νέας επέμβασης στην οποία θα υποβληθεί και είναι σίγουροι ότι για ακόμη μια φορά ο Κυριάκος θα βγει νικητής και θα συνεχίσει να τραγουδάει όπως αγαπάει άλλωστε.

Κυριάκος2 μικρός Κυριάκος

Παλεύει από βρέφος ο Κυριάκος
Ο Κυριάκος, το πρώτο από τα τρία παιδιά της Έλενας και του Γαβρίλη, γεννήθηκε το 2007 χωρίς να αντιμετωπίζει οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας..
Ωστόσο, πέντε μήνες μετά τη γέννησή του, διαγνώσθηκε με όγκο στον εγκέφαλο και εκεί ξεκίνησε ο μεγάλος αγώνας ζωής για τον ίδιο και τους γονείς του, οι οποίοι στέκονται βράχος δίπλα στον γιο τους, αντλώντας όπως εξομολογήθηκε ο πατέρας του στον REPORTER, δύναμη από τον ίδιο.
Ο μικρός Κυριάκος δεν έχει περάσει λίγα. Μετά τις αλλεπάλληλες μάχες που έδωσε κόντρα στην αρρώστια και τις επεμβάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, έχασε την όρασή του.

Κυριάκος3 μικρός Κυριάκος

Όπως ανέφερε η μητέρα του στον REPORTER, στα 2,5 χρόνια ζωής του και έπειτα από σειρά χημειοθεραπειών στις οποίες υποβλήθηκε, κάποια στιγμή κόντεψε να χαθεί το παιδί, λόγω εγκεφαλικής αιμορραγίας.
Τότε η οικογένεια μετέβη εσπευσμένα στην Αγγλία, όπου και παρέμεινε για πέντε μήνες. Ο Κυριάκος νοσηλεύθηκε σε εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο και υποβαλλόταν συνεχώς σε επεμβάσεις. Δυστυχώς, κατέστη ανέφικτο να σωθεί το φως του και από τότε ο μικρός τυφλώθηκε.
Όμως, ούτε και η τύφλωση ήταν αρκετή για να τα βάλει κάτω ο Κυριάκος και να παραδοθεί.
Μάλιστα, όπως μας λέει η Έλενα, ο μικρός περπάτησε για πρώτη φορά στα έξι του χρόνια και αυτό χάρη στο πείσμα και το τσαγανό που ο ίδιος διαθέτει.
Και αυτό κάνει καθημερινά. Πεισμώνει όλο και περισσότερο, έχοντας συνοδοιπόρους και συμπαραστάτες σε αυτό τον συνεχή Γολγοθά τους γονείς του, που τον ακούνε, τον σέβονται και τον στηρίζουν.

Όπως και αυτή τη φορά. Το ίδιο θα συμβεί λένε με αισιοδοξία οι γονείς του Κυριάκου. Και μέσα από αυτή τη νέα μάχη την οποία θα δώσει με τις ευχές όλων εμάς θα βγει νικητής και θα συνεχίσει να γλυκοτραγουδάει για τη γλυκιά του την Έλενα, την όμορφη του τη μαμά, πλημμυρίζοντάς την από συγκίνηση και περηφάνια!

Πηγή: REPORTER