Καταγγελία για ξυλοδαρμό μαθητή με ειδικές ανάγκες

Untitled 1 Αστυνομία, Μαθητές, ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ, ΣΧΟΛΕΙΟ

Στιγμές βίας και τρόμου φέρεται να έζησε 16χρονος μαθητής με νοητική στέρηση και άλλα προβλήματα υγείας στα χέρια συμμαθητών του. Για τη νέα υπόθεση σχολικού εκφοβισμού, που φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο Alpha, έχει γίνει ήδη καταγγελία στην Αστυνομία, ενώ ο 16χρονος που φέρει μώλωπες και εκδορές σε διάφορα σημεία του σώματός του αναμένεται να εξεταστεί σήμερα από τον ιατροδικαστή Σοφοκλή Σοφοκλέους.

Σύμφωνα με την καταγγελία της μητέρας του 16χρονου, το παιδί της μετέβη χθες στο σπίτι του θείου του με γρατσουνιές, μώλωπες και χτυπήματα σε διάφορα σημεία του σώματός του και εκμυστηρεύτηκε στον θείο του ότι εξαναγκάστηκε από συνομήλικους του να προβεί σε άσεμνες πράξεις στην κερκίδα του γηπέδου του σχολείου, για τις οποίες τιμωρήθηκε από την διεύθυνση του σχολείου με διήμερη αποβολή. Ο 16χρονος, που είναι μαθητής Τεχνικής Σχολής, υποστήριξε ότι προηγουμένως υπέστη ξυλοδαρμό και απειλές από συμμαθητές του, ώστε να προβεί στις συγκεκριμένες πράξεις, αλλά και να κρατήσει κλειστό το στόμα του και να μην αποκαλύψει σε κανένα τα όσα βίωνε.

Σημειώνεται ότι μετά το χθεσινό περιστατικό η μητέρα μετέφερε τον 16χρονο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις και διαπιστώθηκε ότι φέρει κάταγμα αυχένα, μώλωπες στα χέρια και σε άλλα σημεία του σώματος του, καθώς και διάφορες εκδορές.

Η μητέρα του 16χρονου αποκάλυψε ότι το μαρτύριο του γιου της, ο οποίος βρίσκεται υπό την επίβλεψη δύο σχολικών συνοδών λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, άρχισαν από τον Σεπτέμβριο με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, αφού κατά διαστήματα ο έφηβος είχε εκφράζει παράπονα για την συμπεριφορά των συμμαθητών του.

Η μητέρα ισχυρίζεται ότι ενημέρωσε από την αρχή της σχολικής χρονιάς την διεύθυνση του σχολείου χωρίς ωστόσο να διαφοροποιηθεί η κατάσταση.

Πηγή: philenews