Κόντρες ταχύτητας και ναρκωτικά πίσω από τον θάνατο Κύπριου στο Λονδίνο

θάνατος Κύπριου, κόντρες αυτοκινήτων, Λονδίνο, Ναρκωτικά

Τραγικό θάνατο βρήκε 83χρονος Κύπριος στην Αγγλία, όταν τον Αύγουστο του 2018 παρασύρθηκε βίαια από όχημα που πιστεύεται ότι εμπλεκόταν σε κόντρες αυτοκινήτων. Η οικογένειά του άκουσε την περασμένη Τρίτη την ετυμηγορία της θανατικής ανάκρισης.

Σύμφωνα με τα γεγονότα, ο άτυχος Ντένις Μιτέλλας, γνωστός ως Τάσος, χρησιμοποιούσε μια διάβαση πεζών όταν χτυπήθηκε βίαια από όχημα που οδηγούσε 23χρονος. Ο συνταξιούχος ράφτης, υπέστη σοβαρά τραύματα και υπέκυψε στις 6 Αυγούστου του περασμένου έτους.

Όπως ακούστηκε στο δικαστήριο και όπως μεταδίδει η εφημερίδα Παροικιακή, ο 23χρονος πιστεύεται ότι λάμβανε μέρος σε κούρσα υψηλών ταχυτήτων λίγο πριν το σημείο της θανατηφόρας συντριβής. Σύμφωνα με τον αξιωματικό που διερευνά το περιστατικό, το όχημα του 23χρονου «πιάστηκε» να τρέχει με 133 χλμ/ώρα, αλλά η ταχύτητα επιβραδύνθηκε όταν χτύπησε τον 83χρονο Μιτέλλα.

Εξάλλου, ο 23χρονος φέρεται να βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών, ωστόσο ισχυρίστηκε ότι πήρε κάποια ναρκωτικά για να ξεπεράσει το σοκ του θανατηφόρου. Δεν αντιμετώπισε οποιεσδήποτε κατηγορίες μετά το περιστατικό, καθώς η Αστυνομία δεν ήταν βέβαιη ότι τα αυτοκίνητα που λάμβαναν μέρος στις παράνομες κούρσες επιτάχυναν κατά τη στιγμή της σύγκρουσης.

Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι ο κ. Μιτέλλας πέθανε ως αποτέλεσμα οδικής σύγκρουσης, ενώ ο γιος του 83χρονου Αγγλοκύπριου εξέφρασε αποτροπιασμό για την έλλειψη σεβασμού που συνέχισαν να δείχνουν τόσο ο 23χρονος όσο και ο φίλος του που λάμβανε μέρος στην κούρσα.

Αυτό, ως αντίδραση στην απουσία των δύο οδηγών από τη διαδικασία στο δικαστήριο.

Πηγή: Philenews