Κύπρος: Υπό κράτηση ο 85χρονος ύποπτος για βιασμό νεαρής με νοητική υστέρηση (ΒΙΝΤΕΟ)

Βιασμός βιασμός, Νεαρή με νοητική υστέρηση

Αποτροπιασμό στην κοινή γνώμη προκαλούν τα όσα ακούστηκαν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού από τον ανακριτή της πρωτοφανούς υπόθεσης βιασμού νεαρής γυναίκας που πασχει από νοητική υστέρηση, από 85χρονο ηλικιωμένο στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν, ο ύποπτος ηλικιωμένος φαίνεται να είχε αναπτύξει σχέσεις με την 33χρονη γυναίκα κατά τη διάρκεια επισκέψεων σε οίκο ευγηρίας στον οποίο φιλοξενούνταν φίλος του και το φερόμενο θύμα. Ο ηλικιωμένος φέρεται να οδήγησε την νεαρή μακριά από το Ίδρυμα με το αυτοκινητό του, τουλάχιστον τρείς φορές κατά τις οποίες ήρθε σε σεξουαλική επαφή μαζί της. Σε δύο περιπτώσεις την μετέφερε σε ανοιχτό χώρο και στο σπίτι του αντίστοιχα, ενώ σε τρίτη περίπτωση και κατά την μεταφορά της πίσω στο Ίδρυμα στο οποίο φιλοξενούνταν φαίνεται ότι την ανάγκασε να προβεί σε σεξουαλικές πράξεις.

Ο 85χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο διέταξε την κράτηση του υπόπτου για περίοδο πέντε ημερών, σε διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών. Προέβαλε μάλιστα κάποιους ισχυρισμούς για την υπόθεση, οι οποίοι διερευνόνται από τις Αρχές. Η 33χρονη εξετάστηκε από ιατροδικαστή, ο οποίος δεν διαπίστωσε στοιχεία βιασμού.

Αναφορικά με τις συνθήκες φιλοξενίας της νεαρής στο συγκεκριμένο ίδρυμα, φαίνεται ότι δεν επρόκειτο για κατ΄οίκον περιορισμό αλλά είχε την ευκαιρία να εξέρχεται από τον χώρο.

Η Αναπληρώτρια Διευθύντρια των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας Μαρία Κυρατζή ανέφερε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ότι η νεαρή επιθεωρείται από λειτουργούς, στο πλαίσιο αιτήματος για παροχή βοήθειας στην ίδια λόγω της νοητικής της κατάστασης.

Ανακοίνωσε επίσης ότι οι ΥΚΕ διεξάγουν έρευνα αναφορικά με την καταγγελία βιασμού που υποβλήθηκε στην Αστυνομία την περασμένη εβδομάδα, καθώς και εσωτερική έρευνα για το καθεστώς φιλοξενίας της νεαρής στον συγκεκριμένο οίκο.

Πηγή: Alphanews.live/Λούκας Φέσιας