Mαρτυρίες ασθενών: «Δεν είναι εύκολο, σου κόβεται η ανάσα»

Coronavirus, ΑΣΘΕΝΕΙΣ, μαρτυρίες ασθενών

Τρεις Κύπριοι ασθενείς με κορωνοϊό μιλούν στον «Φ» και περιγράφοντας την περιπέτειά τους καλούν τους πολίτες να συμμορφωθούν στις υποδείξεις των αρμοδίων Αρχών και να μείνουν σπίτι τους (τα προσωπικά δεδομένα των ασθενών δεν δημοσιεύονται για ευνόητους λόγους).

> «Δεν είναι πάντα εύκολο. Κάποιοι από τους ασθενείς με κορωνοϊό, περνούν την αρρώστια χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Κάποιοι άλλοι όμως, όπως εγώ, όχι. Διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο και επειδή κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει το τι θα γίνει αν ο ίδιος νοσήσει, καλό θα ήταν να προσέχουν όλοι», λέει στον «Φ» ο 40χρονος Μ. «Η αναπνοή μου είναι δύσκολη και κάποιες φορές που παίρνω ανάσα, πονά. Είναι δύσκολο γιατί είναι ένα περίεργο αίσθημα. Εγώ τα βγάζω πέρα προς το παρόν μόνος μου. Να καταλάβει όμως ο κόσμος εκεί έξω ότι ο κορωνοϊός πολλές φορές δεν είναι ένα απλό συνάχι. Μπορεί σε μια μεγάλη μερίδα του κόσμου να έχει ήπια συμπτώματα, όμως δεν είναι πάντα έτσι».

> Δεύτερος ασθενής, ο οποίος ήταν επαφή του πρώτου και νόσησε, ανέφερε: «Αρχικά μπήκα σε καραντίνα στο σπίτι μου. Σιγά-σιγά ο ιός άρχισε να κάνει την κατάστασή μου χειρότερη. Νιώθω τους πνεύμονές μου να λειτουργούν συνεχώς για να καταφέρω να πάρω έστω μια ανάσα. Νιώθω όμως ότι θα τα καταφέρω. Εγώ νομίζω ότι είμαι από αυτούς που θα το περάσουν πιο εύκολα. Μια άλλη κοπέλα που επίσης έχει αρρωστήσει και την γνωρίζω μου λέει ότι δεν έχει καθόλου προβλήματα, το περνά σαν ένα απλό κρυολόγημα. Εγώ είμαι σε συνεχή επαφή με τους ειδικούς. Όλοι όμως πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι παίξε γέλασε η κατάσταση και να προσέχουν».

> Τρίτη ασθενής, η Α. λέει μιλώντας στον «Φ»: «Είχα ταξιδέψει στο εξωτερικό. Μπήκα σε αυτοπεριορισμό και μάλιστα στο εξοχικό μας για να μην τεθεί σε κίνδυνο ολόκληρη η οικογένεια. Παρουσίασα συμπτώματα. Επικοινώνησα με το 1420. Τις επόμενες ημέρες τα συμπτώματα άρχισαν να γίνονται πιο έντονα. Πονούσα. Είναι σαν να έχεις ένα βαρύ σίδερο μέσα στο στήθος σου».

Πηγή: philenews