ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Αποφεύχθηκε το ξεσπίτωμα οικογένειας

εκποιήσεις Εκποιήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Η ευαισθητοποίηση και η αποφασιστικότητα απλών πολιτών να σταθούν ασπίδα και να εμποδίσουν την εφαρμογή της πολιτικής της εκποίησης κατοικιών που οδηγεί στο ξεσπίτωμα ολόκληρων οικογενειών αποδεικνύεται αποτελεσματική.

Αυτό συνέβη και χθες σε δύο περιπτώσεις: Η μια στη Λεμεσό, όπου έγινε κατορθωτό να μη βγει στο σφυρί από τράπεζα και να ξεπουληθεί η μοναδική κατοικία οικογενειάρχη στον Ύψωνα. Κάτι ανάλογο συνέβη επίσης χθες στη δεύτερη περίπτωση στο Παραλίμνι, όπου αποφεύχθηκε το ξεσπίτωμα πενταμελούς οικογένειας.

Αναστάλθηκε εκποίηση σπιτιού στο Παραλίμνι

Ο πλειστηριασμός της στέγης 5μελούς οικογένειας στο Παραλίμνι, στην οδό Αγίου Όρους, ήταν προγραμματισμένος στις 9.30 το πρωί, αλλά ευτυχές γεγονός ήταν ότι αναβλήθηκε αφού δεν βρέθηκε αγοραστής. Στο χώρο βρέθηκαν και πάλι μέλη του Κινήματος Ενάντια στις Εκποιήσεις, το οποίο έχει αποτρέψει εκποιήσεις κατοικιών το τελευταίο διάστημα με κινητοποιήσεις πολιτών.

Σύμφωνα με το Κίνημα, στη συγκεκριμένη περίπτωση το δικαστήριο απέρριψε προσφυγή της οικογένειας, παρά το γεγονός ότι η επίδοση των ειδοποιήσεων δεν έγινε σωστά, γεγονός που ήταν αρκετό για να ανασταλεί ο πλειστηριασμός.

Εκπρόσωπος του Κινήματος Ενάντια στις Εκποιήσεις επανέλαβε ότι οι τελευταίες κινήσεις των τραπεζών αποδεικνύουν ότι με τους νόμους που ψήφισε η πλειοψηφία ΔΗΣΥ – ΔΗΚΟ στη Βουλή δεν υπάρχει πλέον καμία προστασία της κύριας κατοικίας.

Πηγή: Διάλογος