REACTION: Μέτρα για μείωση των τροχαίων

τροχαία Reaction, Τροχαίες Συγκρούσεις

Η Μονάδα Οδικής Ασφάλειας του REACTION επαναφέρει το θέμα της αύξησης των ποινών για την αναχαίτιση των τροχαίων συγκρούσεων, μετά από τις τελευταίες τροχαίες συγκρούσεις και καλεί ακόμα μια φορά όλους τους αρμόδιους φορείς να λάβουν μέτρα,  γιατί η Κύπρος δεν αντέχει άλλους νεκρούς στην άσφαλτο.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου, Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων REACTION Youth for the Prevention αναφέρει ότι αν πρέπει να μπουν διπλές και τριπλές συνεδρίες κάθε εβδομάδα στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής να το πράξουν άμεσα και να συζητηθούν τα μέτρα.

Ο Πρόεδρος του REACTION, Μάριος Σταύρου, τόνισε ότι πρέπει να συζητηθούν και να ψηφιστούν άμεσα οι τροποποιήσεις του νομοθετικού πλαισίου και να ενισχυθεί η οδική ασφάλεια.

«Πρέπει να ψηφιστούν πριν κλείσει η Βουλή για τις καλοκαιρινές διακοπές. Χάνονται ανθρώπινες ζωές, κλείνουν σπίτια, δεν υπάρχει άλλο περιθώριο. Καλώ προσωπικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρόεδρο της Βουλής και όλους τους βουλευτές να προωθήσουν τα μέτρα που έχουν ενώπιον τους», υπογραμμίζει ο κ. Σταύρου.

Όπως είπε «αν πρέπει να αποδεσμευτούν κονδύλια για ενίσχυση ή/και βελτίωση του οδικού δικτύου να το πράξουν άμεσα», για να σημειώσει ότι «αν πρέπει να γίνουν διαμορφώσεις στο πλαίσιο για άμεση εγκατάσταση του συστήματος φωτοεπισήμανσης να το πράξουν άμεσα».

Καταληκτικά ανέφερε ότι «εάν πρέπει να ανασχεδιαστεί ολόκληρη η στρατηγική για την οδική ασφάλεια τότε να το πράξουμε πριν χάσουμε και άλλους νέους».

Πηγή: ΚΥΠΕ