Κοινωνια

Σε 10 σχολεία υψηλού κινδύνου θα εφαρμοστούν πιλοτικά οι πρώτες κάμερες

Σε δέκα σχολεία υψηλού κινδύνου θα εφαρμοστούν πιλοτικά οι πρώτες κάμερες, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν οι βανδαλισμοί, ανέφερε στο Πρωινό Δρομολόγιο η υπουργός Παιδείας, Αθήνα Μιχαηλίδου, επισημαίνοντας ότι στη συνέχεια, το μέτρο θα επεκταθεί και σε άλλες σχολικές μονάδες.

Η κυρία Μιχαηλίδου υπογράμμισε ότι η τοποθέτηση καμερών είναι ένα μέτρο πρόληψης το οποίο θα αποτρέψει εν μέρει τους βανδαλισμούς, ωστόσο δεν θα επιλύσει πλήρως το πρόβλημα.

Εξήγησε ότι στο πλαίσιο της προσπάθειας για ασφαλή σχολεία, προωθείται η εφαρμογή και παιδαγωγικών μέτρων, στα οποία καλούνται να συνεισφέρουν όλοι οι αρμόδιοι φορείς και κυρίως οι γονείς.

Η υπουργός Παιδείας είπε ακόμη ότι υπάρχει συνεργασία με την Ελλάδα, όπου χθες εγκαινιάστηκε η λειτουργία “διαδραστικής πλατφόρμας” για υποβολή καταγγελιών και στόχος είναι το συγκεκριμένο μέτρο να εφαρμοστεί και στην Κύπρο.

Η κυρία Μιχαηλίδου αναφέρθηκε επίσης στις σημαντικές αλλαγές που προωθούνται από τον Σεπτέμβριο, όσον αφορά τα αναλυτικά προγράμματα. Είπε ότι πλέον, θα δίδεται έμφαση στις δεξιότητες των παιδιών, στην ανάπτυξη κριτικής σκέψης και στη δημιουργικότητά τους, ενώ θα γίνεται επικαιροποίηση της ύλης, όπου απαιτείται.

Αναφερόμενη στις “εξετάσεις διορισίμων”, η Υπουργός σημείωσε πως δεν είναι δυνατόν να παρακάθεται τόσο μεγάλος αριθμός υποψηφίων και να επιτυγχάνουν ελάχιστοι. Ως εκ τούτου – πρόσθεσε – αρχίζει σύντομα διάλογος, ώστε να γίνουν ριζικές αλλαγές και να σταλούν προς έγκριση στη Βουλή.

Η κυρία Μιχαηλίδου επεσήμανε, ότι από το 2027 τίθεται σε εφαρμογή η σημαντικότερη μεταρρύθμιση, στη βάση της οποίας οι εκπαιδευτικοί δεν θα διορίζονται από τον κατάλογο, αλλά μέσω εξετάσεων.

Πηγή: riknews

Ροη Ειδησεων

ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Έλαβε εξιτήριο ο 17χρονος Σωτήρης – Συγκινεί το μήνυμα του πατέρα του

Εξιτήριο από το Νοσοκομείο Αμμοχώστου έλαβε ο 17χρονος Σωτήρης από το Παραλίμνι ο οποίος ενεπλάκη…

21 Μαΐου, 2024

ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Παράνομος αλλοδαπός αφέθηκε ελεύθερος αντί να απελαθεί

Ελεύθερος αφέθηκε παράνομος αλλοδαπός αντί να μεταφερθεί στο Κέντρο Φιλοξενίας Μενόγειας από κρατητήρια του Αστυνομικού…

21 Μαΐου, 2024

Χωρίς ετήσια αλλαγή οι αιτήσεις ασύλου στην Κύπρο τον Φεβρουάριο

Στα ίδια περίπου επίπεδα κινήθηκαν τον Φεβρουάριο του 2024 σε σχέση με τον Φεβρουάριο του…

21 Μαΐου, 2024

Σε κρίσιμη κατάσταση 15χρονος που έπεσε από ταράτσα πολυκατοικίας

Κρίσιμα διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας 15χρονος οποίος έπεσε από ύψος 16 μέτρων, ενώ βρισκόταν…

21 Μαΐου, 2024

ΞΥΛΟΦΑΓΟΥ: Παράκληση για την μικρή Ελευθερία η οποία θα μεταβεί στο εξωτερικό για μεταμόσχευση

Παράκληση θα γίνει στον Ιερό Ναό Αγίου Στυλιανού για την μικρή Ελευθερία η οποία δίνει…

21 Μαΐου, 2024

Επιτακτική ανάγκη η συνεχής επένδυση στον τουρισμό

Τις τελευταίες δεκαετίες ο Δήμος Παραλιμνίου και η επαρχία Αμμοχώστου ευρύτερα, πρωτοστατούν στον τομέα του…

21 Μαΐου, 2024