Υποτροφίες σε φοιτητές 4 πανεπιστημίων απένειμε η Huawei Κύπρου

39 προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές από 4 κυπριακά πανεπιστήμια παρέλαβαν τις υποτροφίες τους από το Πρόγραμμα Seeds for the Future Scholarships της Huawei Κύπρου

IMG 0072 Advertorial, Huawei, ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ

Στα πλαίσια του τελευταίου Προγράμματος Seeds for the Future Scholarships, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου η τελετή απονομής υποτροφιών σε 39 προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές 4 εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας. Μέσω του προγράμματος Seeds for the Future Scholarships, η Huawei υποστηρίζει ταλαντούχους νέους από όλο τον κόσμο και τους δίνει κίνητρο να επιτύχουν τους στόχους τους. Η Huawei Κύπρου συμμετέχει ενεργά στο Πρόγραμμα, συνεισφέροντας έτσι στην εκπαίδευση φοιτητών από την Κύπρο.

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Frederick, και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου ήταν τα ιδρύματα που έλαβαν μέρος στο Seeds for the Future Scholarships. Προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές σε κλάδους Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν, να διευρύνουν τους ορίζοντές τους μέσω του Προγράμματος και να ανταμειφθούν μέσα από αυτό.

IMG 0069 Advertorial, Huawei, ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ

Η εκδήλωση απονομής των υποτροφιών πραγματοποιήθηκε στο Hilton Hotel της Λευκωσίας. Η βραδιά ξεκίνησε με το καλωσόρισμα του Γενικού Διευθυντή της Huawei Κύπρου, κ. Wu Hao. Οι πρυτάνεις των 4 πανεπιστημιακών ιδρυμάτων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα έδωσαν επίσης το παρών και μίλησαν για την αξία που δημιουργεί για τους φοιτητές η συνεργασία των Πανεπιστημίων με την Huawei Κύπρου.

Σε ομιλία του ο Πρύτανης Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής κ. Τάσος Χριστοφίδης δήλωσε: «Με την απονομή αυτών των υποτροφιών, η Huawei επενδύει στο μέλλον της κυπριακής κοινωνίας και του ακαδημαϊκού κόσμου. Οι υποτροφίες δεν αποτελούν μόνο μια πολύτιμη οικονομική βοήθεια για τους φοιτητές, αλλά ταυτόχρονα μια ανταμοιβή για τις προσπάθειές τους και ένα κίνητρο για να συνεχίσουν την ακαδημαϊκή τους έρευνα, να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους και να επιτύχουν στον κλάδο των ΤΠΕ, στον οποίο η Huawei αποτελεί τον κορυφαίο παγκόσμιο πάροχο».

Σε ομιλία του ο Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής κ. Ανδρέας Ευσταθίου δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερα αξιέπαινο το γεγονός ότι η Huawei διοργανώνει προγράμματα ταλέντων όπως το Seeds for the Future και το ICT Academy από το 2008. Με μεγάλη ικανοποίηση σημειώνουμε ότι το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι ένα από τα Πανεπιστήμια στην Κύπρο που συμμετέχουν στο φετινό πρόγραμμα υποτροφιών. Αυτά τα προγράμματα έχουν ωφελήσει περισσότερους από 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους σε περισσότερες από 150 χώρες σε όλο τον κόσμο».

Σε ομιλία του ο Καθηγητής κ. Χρίστος Θεμιστός εκ μέρους του Πανεπιστημίου Frederick δήλωσε: «Θα θέλαμε να συγχαρούμε τη Huawei για αυτήν και πολλές άλλες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται με ακαδημαϊκά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο, σκοπεύοντας στην περαιτέρω προώθηση της ανάπτυξης ψηφιακών ταλέντων. Η δέσμευση και η ισχυρή συνεργασία των ακαδημαϊκών και των φοιτητών μας με τον κλάδο, είναι ένας από τους κύριους στρατηγικούς στόχους του Πανεπιστημίου Frederick».

Σε ομιλία του ο Πρύτανης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής κ. Παναγιώτης Ζαφείρης σημείωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά όλους τους συμμετέχοντες από την Huawei και το Πανεπιστήμιο, για τη δημιουργία μιας δυνατής συνεργασίας και θέλω να ευχαριστήσω την εταιρεία για τη γενναιόδωρη προσφορά τους, καθώς συνολικά 7.500 Ευρώ υποτροφιών θα απονεμηθούν σε 9 φοιτητές του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου»

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Πρέσβης της Κίνας στην Κύπρο, κ. Liu Yantao, και εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, η κ. Τέρψα Κωνσταντινίδου, Διευθύντρια Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης. Ο κ. Liu Yantao και η κ. Κωνσταντινίδου πραγματοποίησαν και τις απονομές των υποτροφιών στους φοιτητές που τιμήθηκαν στην εκδήλωση.

Σε χαιρετισμό της η κ. Τέρψα Κωνσταντινίδου εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, δήλωσε: «Με τιμά ιδιατέρως που βρίσκομαι σε αυτή την εκδήλωση και νιώθω ενθουσιασμένη που θα απονείμουμε τις υποτροφίες στους κορυφαίους φοιτητές του προγράμματος Seeds for the Future. Με την ευκαιρία θα ήθελα να επαινέσω και να συγχαρώ τη Huawei για την ανάληψη μιας τόσο σπουδαίας και μοναδικής πρωτοβουλίας».

Οι υποτροφίες του προγράμματος έχουν τη μορφή οικονομικής ενίσχυσης, η οποία σκοπό έχει να

δώσει κίνητρο στους φοιτητές να καινοτομήσουν, παρέχοντάς τους την ευελιξία να επιδιώξουν κάθε ευκαιρία που θα τους παρουσιαστεί. Νέοι που αποδεδειγμένα έχουν την προοπτική να μετασχηματίσουν το μέλλον της τεχνολογίας αξίζουν υποστήριξη. Οι υποτροφίες του προγράμματος Seeds for the Future Scholarships βοηθούν τους φοιτητές να ξεπεράσουν πιθανά εμπόδια και έτσι να ακολουθήσουν τα όνειρά τους και να επιτύχουν τους στόχους που έχουν θέσει. Μέσα από αυτή την οικονομική βοήθεια, υποστηρίζεται το μέλλον των φοιτητών και δημιουργείται ένα διαχρονικό όφελος για την Κύπρο.

Το πρόγραμμα υποτροφιών είναι τμήμα του προγράμματος Seeds for the Future της Huawei. Μέσω αυτού, νέοι από όλο τον κόσμο έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις της Huawei στην Κίνα και να γνωρίσουν από κοντά τεχνολογίες αιχμής, να εκπαιδευτούν δίπλα σε κορυφαίους επαγγελματίες του κλάδου, αλλά και να έρθουν σε επαφή με τον κινέζικο πολιτισμό. Η Huawei Κύπρου, για περισσότερο από τέσσερα χρόνια συνεργάζεται με πανεπιστήμια της χώρας ως μέρος αυτού του προγράμματος. Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που πραγματοποιείται απονομή υποτροφιών στην Κύπρο, μέσω του προγράμματος Seeds for the Future Scholarships.