Κολιού: Εξετάζεται η επέκταση μέτρων Λεμεσού σε όλες τις πόλεις

test6 επαναφορά, ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ, νέα μέτρα

Περιμένουν τι θα δείξουν τα τεστ

Δεν αποκλείουν την επέκταση των μέτρων που πάρθηκαν στη Λεμεσό και στον υπόλοιπη Κύπρο τα μέλη της Επιδημιολογικής ομάδας.

Συγκεκριμένα μιλώντας στην Offsite η Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ. Μαρία Κολιού επισήμανε ότι βρίσκεται υπό συζήτηση η επέκταση των υγειονομικών μέτρων της Λεμεσού και στην υπόλοιπη Κύπρο, μετά τα αυξημένα κρούσματα των τελευταίων ημερών.επέκταση των υγειονομικών μέτρων της Λεμεσού και στην υπόλοιπη Κύπρο, μετά τα αυξημένα κρούσματα των τελευταίων ημερών.

Όπως τόνισε μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη που θα συνέλθει η επιδημιολογική ομάδα θα πραγματοποιηθεί ένας μεγάλος αριθμός τεστ από την τυχαία δειγματοληψία των 10000 και θα υπάρχει σαφείς εικόνα για τον αριθμό λοιμώξεων εντός της Κύπρου.

Σημειώνεται ότι για την ώρα δεν έχει αποφασιστεί συνάντηση της επιδημιολογικής ομάδας με τον υπουργό Υγείας.

Παράλληλα η Δρ. Μαρία Κολιού κληθείσα να αναφέρει αν υπάρχουν σκέψεις για συγκεκριμένα μέτρα κατά την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου τόνισε ότι οι πολίτες θα μπορούν να πάνε εκκλησία χρησιμοποιώντας όλα τα μέτρα προστασίας και φορώντας τις μάσκες προστασίας.

Τα μέτρα που ισχύουν στη Λεμεσό:

‘Επαναφορά του περιορισμού του μέγιστου αριθμού ατόμων των 10 ατόμων σε κοινωνικές συναθροίσεις.

‘ Επαναφορά του περιορισμού του μέγιστου αριθμού ατόμων στα υποστατικά εστίασης σε 75 πρόσωπα σε εσωτερικούς χώρους και 150 άτομα σε εξωτερικούς χώρους, ανεξαρτήτως των τετραγωνικών μέτρων.

‘ Στις εκκλησίες καθορίζεται η παρουσία ατόμων στη βάση των τετραγωνικών μέτρων ανάλογα με το πρωτόκολλο, η οποία ανεξαρτήτως αυτού δεν θα υπερβαίνει τα 75 άτομα.

‘Επαναφέρεται ο περιορισμός της πληρότητας στο 50% στα Μέσα Μαζικών Μεταφορών (λεωφορεία).

Πηγή: Offsite