Αμερικανίδα υπουργός: Οι τζιχαντιστές σχεδιάζουν νέα 11η Σεπτεμβρίου

upourgos ipa tzixantistes sxediazoun nea 11i septembriou

Το Ισλαμικό Κράτος και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις μελετούν την κατάρριψη αεροσκαφών, καθώς σχεδιάζουν επιθέσεις της κλίμακας της 11ης Σεπτεμβρίου, προειδοποίησε η υπουργός Εσωτερικών των ΗΠΑ Ελέιν Ντιουκ.

Μιλώντας στην αμερικανική πρεσβεία του Λονδίνου, η Ντιουκ είπε ότι οι οργανώσεις αυτές χρησιμοποιούν τις μικρότερες επιθέσεις προκειμένου να μαζέψουν χρήματα, αλλά και να «κρατούν τα μέλη τους σε εγρήγορση».

upl59e8d4c384ce4
 

«Η απειλή είναι ακόμα σοβαρή», τόνισε και πρόσθεσε: «Οι τρομοκρατικές οργανώσεις, είτε το ISIS, είτε η Αλ Κάιντα είτε άλλες, θέλουν να προκαλέσουν μια μεγάλη έκρηξη όπως έκαναν την 11η Σεπτεμβρίου. Θέλουν να καταρρίψουν ένα αεροσκάφος, οι πληροφορίες είναι σαφείς ως προς αυτό».

«Στο ενδιάμεσο διάστημα, ωστόσο, πρέπει να φροντίζουν για τα οικονομικά τους, να παραμένουν στο προσκήνιο και να διατηρούν σε εγρήγορση τα μέλη τους, γι’ αυτό και εξυφαίνουν μικρής κλίμακας τρομοκρατικά σχέδια και τους αρέσει αυτό. Σκοπός τους είναι να σπέρνουν τον τρόμο και μια επίθεση με φορτηγάκι, με αιχμηρό όπλο προκαλεί τρόμο στον κόσμο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν εγκαταλείψει τα σχέδια για μεγάλη επίθεση με αεροπλάνο», επεσήμανε.

Όπως είπε, το Διαδίκτυο παρέχει τα μέσα για τη δημιουργία περισσότερων «εσωτερικών» τρομοκρατών στις ΗΠΑ, οι οποίοι χρησιμοποιούν προπαγανδιστικό υλικό.

Γι’αυτό το λόγο, ΗΠΑ και Βρετανία θα πιέσουν στη συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών της G7 αυτή την εβδομάδα τις εταιρείες των social media να αναλάβουν μεγαλύτερη δράση για να εμποδίσουν τη διάδοση τζιχαντιστικού υλικού μέσω του Διαδικτύου.

 

Πηγή: TheToc