ΑΓΓΛΙΑ: Κάθειρξη 16 ετών σε 15χρονο για την άγρια δολοφονία 12χρονου

Ποιο το κίνητρο της σφοδρής δολοφονίας;

ΑΝΗΛΙΚΟΙ, δολοφονία, ΠΟΙΝΗ

Σε ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 16 ετών καταδικάστηκε από ένορκο δικαστήριο στο Λίνκολν της Αγγλίας ένας 15χρονος για την άγρια δολοφονία ενός 12χρονου πέρυσι.

Στις 12 Δεκεμβρίου 2020 ο 15χρονος σήμερα δράστης Μάρσελ Γκρεζ έπεισε τον φίλο του Ρόμπερτ Μπάνσις, ο οποίος θα έκλεινε τα 13 έτη ζωής δύο ημέρες αργότερα, να τον ακολουθήσει σε δασική περιοχή στο Φίστοφτ, κοντά στην πόλη Μπόστον.

Εκεί του κατάφερε περισσότερες από 70 μαχαιριές σε όλο το σώμα, επιχειρώντας σύμφωνα με καταθέσεις ειδικών να τον αποκεφαλίσει. Ήταν τόση η σφοδρότητα των χτυπημάτων, που η κορυφή της λάμας μαχαιριού έσπασε και σφηνώθηκε στο κρανίο του θύματος.

Ο δράστης υποστήριξε ότι το θύμα ήταν εκείνο που του επιτέθηκε και ότι αντέδρασε σε κατάσταση αυτοάμυνας χάνοντας τον έλεγχο.

Οι ένορκοι, ωστόσο, τον έκριναν ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Όπως κατατέθηκε στο δικαστήριο, ο λετονικής καταγωγής Γκρεζ ήταν διακινητής ναρκωτικών στο γυμνάσιο όπου φοιτούσε και το θύμα και το κίνητρο της δολοφονίας ήταν ότι ο δράστης θεώρησε πως ο 12χρονος Ρόμπερτ τον είχε «καρφώσει».

Ο δικαστής επέτρεψε τη δημοσιοποίηση του ονόματος του δράστη αν και πρόκειται για ανήλικο, θεωρώντας ότι είναι προς το δημόσιο συμφέρον.