Ανήσυχοι Κύπριοι στη Βρετανία από τις επιπτώσεις του Brexit – Τί αναφέρει Βρετανός δημοσιογράφος (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Michael Janes αποτελεί τη φωνή που χιλιάδες συμπατριώτες μας από την κυπριακή παροικία του Λονδίνου ακούνε καθημερινά μέσω της συχνότητας του ελληνοκυπριακού ραδιοφώνου LGR.

Αγνός φίλος της Κύπρου αλλά και υπέρμαχος του αγώνα για τη δικαίωση του Κυπριακού προβλήματος, ο βρετανός δημοσιογράφος μοιράστηκε στην κάμερα του Σίγμα την αγωνία του για την επικείμενη έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδιαίτερα την ανησυχία της κυπριακής παροικίας.

Σύμφωνα με τον Michael Janes, “οι Κύπριοι που ζούνε στη Μεγάλη Βρετανία ανησυχούν όπως όλοι μας. Οι αγορές δεν ενθαρρύνονται από την αβεβαιότητα που επικρατεί και έχουμε δει την πτώση που έχει υποστεί η αγγλική λίρα έναντι του δολαρίου και του ευρώ.”

Όπως αναφέρει, ο προβληματισμός που επικρατεί έχει οδηγήσει μεγάλο αριθμό Κυπρίων που διαμένουν μόνιμα στο Ηνωμένο Βασίλειο να αιτηθούν βρετανικής υπηκοότητας.

Όπως αναφέρει “υπάρχει μία αύξηση σε αιτήσεις υπηκοότητας από τους Κυπρίους που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έγιναν διακόσιες αιτήσεις φέτος, ενώ ήταν περίπου 20 το 2015. Υπάρχει μια μεγάλη αύξηση στον αριθμό των Κυπρίων που ζητούν υπηκοότητα, όχι επειδή αγαπούν τη χώρα, ή επειδή θέλουν να ζήσουν εκεί, αλλά επειδή είναι προβληματισμένοι για τις συνέπειες του Brexit ή για ενδεχόμενη αποτυχία στη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.”

Ο Βρετανός-φίλος της Κύπρου, ανέφερε στην κάμερα του Σίγμα, ότι στον ορίζονται βρίσκεται ακόμη το ενδεχόμενο διεξαγωγής δεύτερου δημοψηφίσματος, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, η πτώση στην αξία της αγγλικής λίρας έχει επιφέρει συνέπειες οι οποίες γίνονται ιδιαίτερα αισθητές στην τσέπη ενός Βρετανού τουρίστα.

Πηγή: SigmaTV