Απορρίπτει την έκθεση Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την τρομοκρατία το τουρκικό ΥΠΕΞ

Η ανακοίνωση καταλήγει καλώντας τις ΗΠΑ να επιδείξουν μία πιο συνεπή, αποφασιστική και αποτελεσματική προσέγγιση στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

7d35bf1db429b1527d6c3391f49faa8c 24 ΗΠΑ, Τουρκία, Τρομοκρατία

Το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών απορρίπτει και εγκαλεί τις ΗΠΑ να συμπεριφέρονται με βάση το πνεύμα της συμμαχίας από το να καταδικάζουν την Τουρκία, με αφορμή την έκθεση για την τρομοκρατία που δημοσίευσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σε απάντηση του εκπροσώπου τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, Τανζού Μπιλγκίτς, στην έκθεση τρομοκρατίας 2020 του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρει ότι δεν αξιολογήθηκε δίκαια ο αγώνας της Τουρκίας κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων όπως το PKK, το DHKP-C, το DAESH και η αποτελεσματική συνεισφορά της στις διεθνείς προσπάθειες στον τομέα αυτό.

«Φαίνεται ότι η έκθεση υιοθετεί μια ελλιπή και μεροληπτική προσέγγιση ως προς αυτό», σημειώνει η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, προσθέτοντας ότι ο ισχυρισμός ότι τα δικαιώματα και οι ελευθερίες περιορίστηκαν δυσανάλογα και αδικαιολόγητα στην προαναφερθείσα έκθεση είναι αβάσιμος και απαράδεκτος.

Η ανακοίνωση καταλήγει καλώντας τις ΗΠΑ να επιδείξουν μία πιο συνεπή, αποφασιστική και αποτελεσματική προσέγγιση στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

«Οι συμπεριφορές και η ρητορική των ΗΠΑ είναι ασυμβίβαστες με τις προσπάθειες ανάπτυξης διεθνούς συνεργασίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και το πνεύμα των σχέσεων συμμαχίας», υποστηρίζει.