Αυτός είναι ο μακελάρης που άνοιξε πυρ στην ελληνική συνοικία του Τορόντο

12841436 web1 12828145 92e6f5276a4b450fb7759939f4df7cc2 640x4272x 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ, ΕΠΙΘΕΣΗ, ΤΟΡΟΝΤΟ

Η αστυνομία κατονόμασε τη Δευτέρα τον 29χρονο άνδρα, ο οποίος το βράδυ της Κυριακής άνοιξε πυρ σε δρόμο της ελληνικής συνοικίας του Τορόντο και σκότωσε μια νεαρή γυναίκα και ένα μικρό κορίτσι, ενώ τραυμάτισε άλλους 13, πριν σκοτωθεί και ο ίδιος σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία.

Επρόκειτο για τον Φάιζαλ Χουσάιν, κάτοικο του Τορόντο, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομικής Διεύθυνσης του Τορόντο, τον Μαρκ Σόντερς.

Ο Σόντερς επισήμανε ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να γίνουν εκτιμήσεις όσον αφορά τα κίνητρα του δράστη του μακελειού, ο οποίος χρησιμοποίησε πιστόλι.

“Δεν γνωρίζουμε γιατί συνέβη αυτό”, τόνισε ο Σόντερς. “Είναι πολύ νωρίς για να αποκλείσουμε οτιδήποτε”, πρόσθεσε.

Όμως, σύμφωνα με την οικογένεια του νεαρού άνδρα, ο Φάιζαλ Χουσάιν έπασχε από παιδί από “σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας”, τα οποία δεν μπόρεσε ποτέ να ξεπεράσει παρότι έπαιρνε φάρμακα και υποβαλλόταν σε θεραπεία.

Ο 29χρονος άνοιξε πυρ λίγο μετά τις 22:00 την Κυριακή (ξημερώματα της Δευτέρας, ώρα Κύπρου) σε πολυσύχναστο δρόμο στο Τορόντο, γεμάτο εστιατόρια, καφέ και καταστήματα, σκοτώνοντας ένα κοριτσάκι 10 ετών και μια νεαρή γυναίκα 18 ετών, και τραυματίζοντας άλλους 13. Βρέθηκε νεκρός λίγη ώρα μετά το μακελειό, σύμφωνα με τις αρχές.

“Είμαστε απόλυτα συγκλονισμένοι από την αδιανόητη είδηση ότι ο γιος μας διέπραξε αυτές τις πράξεις παράλογης βίας και ότι ευθύνεται για αυτές τις απώλειες ζωών”, ανέφερε η οικογένεια του Φάιζαλ Χουσάιν σε επιστολή της προς το δημόσιο καναδικό τηλεοπτικό δίκτυο CBC.

Ο ένοπλος αντάλλαξε πυρά με αστυνομικούς, διέφυγε και βρέθηκε νεκρός αργότερα, σύμφωνα με την αστυνομία. Έφερε τραύμα από σφαίρα, πρόσθεσαν οι αρχές, οι οποίες δεν υπεισήλθαν σε λεπτομέρειες.

 

Πηγή: AlphaNews.live