BINTEO: Έμπειρος καπετάνιος περνάει «ξυστά» γέφυρα με σούπερ γιοτ 80 μέτρων

Δεν βλέπεις καθημερινά ένα σούπερ γιοτ 80 μέτρων, να «ξύνει» μία γέφυρα

0080041d20c1493ff4b4344f9ece4c05 5 Βίντεο, ΓΕΦΥΡΑ, Γιοτ, καπετάνιος

Δεν βλέπεις καθημερινά ένα σούπερ γιοτ 80 μέτρων, να «ξύνει» μία γέφυρα. Εάν όμως, βρισκόσασταν στα στενά κανάλια της Ολλανδίας, συχνά θα γινόσασταν μάρτυρας μιας τέτοιας εικόνας.

Στο παρθενικό του ταξίδι το Galactica της εταιρείας Heesen πέρασε «ξυστά» από μία γέφυρα λίγο έξω από την πόλη Μαχάρεν, κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς του να φθάσει στο λιμάνι Χάρλιγκερ στη Βόρεια Θάλασσα.

Σε μια σειρά απίστευτων εικόνων, βλέπουμε το ταξίδι του σούπερ γιοτ από τα ναυπηγεία της ολλανδικής εταιρείας στην πόλη Ος. Στη διαδρομή, η οποία διήρκησε τέσσερις με πέντε ώρες, κλήθηκε να περάσει έξι γέφυρες.

https://twitter.com/yachtinformer/status/1480521126371598347?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1480521126371598347%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.sigmalive.com%2Fnews%2Finternational%2F901102%2Fbinteo-empeiros-kapetanios-pernaei-ksysta-gefyra-me-souper-giot-80-metron

Σε μία από αυτές τις γέφυρες, όμως, ο καπετάνιος έπρεπε να δείξει τις ικανότητές του, καθώς η απόσταση που χώριζε το σκάφος από τη γέφυρα δεν ξεπερνούσε τα 15 εκατοστά.

Εκτός από τους ειδικούς χειρισμούς έπρεπε να μην υπάρχει κυματισμός, ώστε το ύψος του νερού να είναι όσο το δυνατόν χαμηλότερο.

«Αυτή είναι η τυπική διαδικασία με πολυτελή γιοτ αυτού του μεγέθους όταν έχουμε να κάνουμε με ταξίδι στην ενδοχώρα”, λέει ένας εκπρόσωπος της Heesen. «Το να περιμένεις να πέσει η παλίρροια είναι απλώς «business as usual».

Για μια τέτοια δύσκολη και κρίσιμη επιχείρηση απαιτούνται τουλάχιστον τρεις έως τέσσερις μήνες προετοιμασίας με διάφορες άδειες και πιστοποιητικά, σύμφωνα με την ομάδα της Heesen.

Ευτυχώς, το ναυπηγείο έχει περισσότερα από 40 χρόνια εμπειρίας στους ελιγμούς των σκαφών του από την Ος προς στη Βόρεια Θάλασσα.

Άλλωστε, οι καπετάνιοι της Heesen είναι αρκετά έμπειροι σε τέτοιου είδους καταστάσεις, καθώς έχουν επανειλημμένως κληθεί να οδηγήσουν τα πολυτελή γιοτ προς τα ανοιχτά της Βόρειας Θάλασσας.

«Είμαστε απίστευτα τυχεροί που έχουμε τους καλύτερους ναυπηγούς, μηχανικούς και τεχνίτες στη χώρα», δήλωσε ο Άρθρουν Μπράουερ CEO της Heesen.

Το Galactica, το οποίο διαθέτει beach club, καθώς και ελικοδρόμιο που μεταμορφώνεται σε κινηματογράφο, έφτασε με ασφάλεια στο Χάρλινγκεν στις 12 Ιανουαρίου και πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα τις δοκιμές στη θάλασσα.

Πηγή: CNN, Huffingtonpost.gr