BINTEO: Βάφτιση ή… εξορκισμός; Οργή στη Ρωσία με ιερέα

Οργή έχει προκαλέσει στη Ρωσία ένα βίντεο, στο οποίο παπάς εμφανίζεται, σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, να τραυματίζει και σχεδόν να πνίγει ένα νήπιο, κατά τη διάρκεια της τελετής του βαφτίσματος.

Πρόκειται για τον ιερέα Βασίλι Ντετσεπορένκο, γνωστός και ως Φώτιος, ο οποίος τέθηκε σε προσωρινή διαθεσιμότητα από την ηγεσία της εκκλησίας, καθώς οι γονείς του άτυχου παιδιού υπέβαλαν αναφορά στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Το περιστατικό έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, σε μία μικρή εκκλησία της πόλης Γκάτσινα, περίπου 40 χιλιόμετρα από την Αγία Πετρούπολη.

Το επίμαχο βίντεο απεικονίζει τον ιερέα να παίρνει το νήπιο, ηλικίας μόλις ενός έτους, και να το βουτάει μέσα στην κολυμπήθρα.

Το παιδί εμφανίζεται να κλαίει δυνατά, καθώς φέρεται να αντιστέκεται. Ο ιερέας απεικονίζεται να προσπαθεί να βουτήξει το μωρό αρκετές φορές, σπρώχνοντας το στο εσωτερικό της κολυμπήθρας.

Η αγανακτισμένη μητέρα, βλέποντας την ταλαιπωρία του παιδιού της, προσπαθεί να διακόψει τον ιερέα. Ωστόσο, ο τελευταίος συνεχίζει ακάθεκτος, απωθώντας τη γυναίκα.

Η μητέρα του παιδιού, μιλώντας στα ρωσικά media, δήλωσε ότι η ατμόσφαιρα ήταν τεταμένη από την αρχή του τελετουργικού, καθώς ο ιερέας φέρεται να την καταράστηκε, επειδή δεν γνώριζε τις προσευχές.

«Μετά την πρώτη βύθιση, κατάλαβα ότι το παιδί πνιγόταν» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ενώ υποστήριξε ότι το νήπιο, κατά τη διάρκεια της τελετής, μελάνιασε.

Η ιεραρχία της ρωσικής εκκλησίας καταδίκασε το συμβάν, ενώ έθεσε σε διαθεσιμότητα τον ιερέα για έναν ολόκληρο χρόνο.

Από την πλευρά του, πάντως, ο πάτερ Φώτιος εμφανίστηκε «σίγουρος» για τις πράξεις του, ισχυριζόμενος ότι δεν «έγινε τίποτα το ασυνήθιστο». Κατηγόρησε δε, τη μητέρα ότι επενέβη στο τελετουργικό, εκτροχιάζοντας την κατάσταση.

Πηγή: in.gr