Χαραλαμπίδου: Προσβλήθηκε από την επιστολή της Αννίτας – «Θα μπορούσε να στείλει προσωπικές επιστολές»

H Αννίτα Δημητρίου απέστειλε επιστολή προς όλους τους βουλευτές, τονίζοντας την ανάγκη συμμόρφωσή τους με τους νόμους που ισχύουν για όλους τους πολίτες.

Ανώνυμο 45 x 20 cm 1200 x 675 px 26 αννίτα, βουλευτές, επιστολή, οφειλές, χαραλαμπίδου

Την έντονη αντίδραση της βουλεύτριας του ΑΚΕΛ, Ειρήνης Χαραλαμπίδου προκάλεσε η ενέργεια της Προέδρου του Σώματος, Αννίτας Δημητρίου να αποστείλει επιστολή προς όλους τους βουλευτές, ζητώντας τους να συμμορφωθούν με τους νόμους και να διευθετήσουν εκκρεμούσες οφειλές τους για τροχαίες παραβάσεις.

Σε ανάρτησή της στο Facebook η κα Χαραλαμπίδου τονίζει πως αισθάνεται προσβεβλημένη από την επιστολή που είδε να δημοσιεύεται στον «Φ», επισημαίνοντας πως η Αννίτα Δημητρίου εύκολα θα μπορούσε να μάθει τα ονόματα των τεσσάρων βουλευτών που έχουν οφειλές προς το κράτος για τροχαίες παραβάσεις και να τους στείλει προσωπική επιστολή αντί να στοχοποιούνται όλοι οι βουλευτές.

Σημειώνει επίσης πως οι τρεις από τους τέσσερις βουλευτές που έχουν οφειλές για τροχαίες παραβάσεις δεν είναι εν ενεργεία.

Αυτούσια η ανάρτηση της Ειρήνης Χαραλαμπίδου:

«Αγαπητή Αννίτα και εγώ και πολλοί άλλοι συνάδελφοι μας και τους νόμους σεβόμαστε και τους πολίτες που μας ψήφισαν. Θα μπορούσες εύκολα να μάθεις τα ονόματα των τεσσάρων βουλευτών και να τους στείλεις προσωπικές επιστολές. Άσε που εκ των τεσσάρων δεν είναι εν ενεργεία οι τρεις σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα που επικαλείσαι. Κάποιοι από μας στοχοποιήθηκαν εντός κοινοβουλίου γιατί επιμέναμε ακριβώς να καυτηριάζουμε επίμονα τέτοιες προκλητικές συμπεριφορές. Προσωπικά με στενοχωρεί και με προσβάλλει μια τέτοια επιστολή όπως πιστεύω θα ενοχλήσει και άλλους συναδέλφους οι οποίοι επίσης έχουν πλήρη συναίσθηση των υποχρεώσεων που τους επιβάλλει και το αξίωμα που υπηρετούν, αλλά και η συνείδηση τους. Σε έναν βουλευτή σαφώς και δεν θα έπρεπε να απαιτείται να του υπενθυμίζουν τις υποχρεώσεις του. Θα έπρεπε να αποτελεί πρότυπο συμπεριφοράς. Αυτονόητο. Αναγνωρίζω την καλή πρόθεση, αλλά θα έπρεπε να ήταν στοχευμένη και όχι να βλέπουμε τίτλους που μειώνουν και προσβάλλουν το κύρος του κοινοβουλίου και μας των βουλευτών που με συνείδηση υπηρετούμε τον πολίτη και το δημόσιο συμφέρον».

Υπενθυμίζεται ότι η Αννίτα Δημητρίου απέστειλε επιστολή προς όλους τους βουλευτές και τις βουλεύτριες, τονίζοντας την ανάγκη συμμόρφωσή τους με τους νόμους που ισχύουν για όλους τους πολίτες. Η επιστολή στάληκε στον απόηχο δημοσιευμάτων που αναφέρονται σε εκκρεμούσες οφειλές μελών της Βουλής για τροχαίες παραβάσεις.

Μεταξύ άλλων η κα Δημητρίου τονίζει ότι οι βουλευτές/βουλεύτριες πρέπει να αποτελούν πρότυπο συμπεριφοράς και συμμόρφωσης προς τις νόμιμες υποχρεώσεις τους.