Χιλιάδες εγκαταλελειμμένα σπίτια δίνονται δωρεάν στην Ιαπωνία

181208 Japan Ιαπωνία

Ο κατάλογος περιλαμβάνει χιλιάδες σπίτια με πολύ μικρή χρέωση

Η αγορά ακινήτων στην Ιαπωνία έχει ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, περίπου 8 εκατομμύρια σπίτια στα περίχωρα πολλών Ιαπωνικών πόλεων παραμένουν εγκαταλελειμμένα. Πολλά από αυτά τα σπίτια είναι εισηγμένα σε ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων προς πώληση.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει χιλιάδες εγκαταλελειμμένα σπίτια σε πολύ αξιοπρεπείς συνθήκες που προσφέρονται για μια ελάχιστα μικρή χρέωση.

Οι τιμές σε μία συγκεκριμένη βάση δεδομένων Akiya δεν υπερβαίνουν τα 30 εκατομμύρια γιεν (περίπου 360.000 δολάρια Αυστραλίας), ενώ πολλά ακίνητα παρατίθενται κάτω από «δωρεάν μετάβαση» για αγορά με κυριολεκτικά μηδέν γιεν. Πληρώνετε μερικούς φόρους και ορισμένες αμοιβές προμηθειών και το οίκημα είναι δικό σας.

Η κυβέρνηση προσφέρει επίσης επιδοτήσεις για να ενθαρρύνει τους πιθανούς αγοραστές να επενδύσουν στην ανακαίνιση αυτών των κατοικιών. Ο γηράσκων πληθυσμός της Ιαπωνίας είναι ένας από τους πρωταρχικούς παράγοντες για τη διαθεσιμότητα των εγκαταλελειμμένων κατοικιών.

Μια κυβερνητική έκθεση ανέφερε ότι πολλοί άνθρωποι αποφασίζουν να μετακομίσουν σε γηροκομεία, εγκαταλείποντας τα σπίτια τους. Ως αποτέλεσμα, τα σπίτια αυτά παραμένουν κενά και δεν υπάρχουν αρκετά άτομα για να τα γεμίσουν.

Στην Ιαπωνία, περισσότεροι από έναν στους τέσσερις ανθρώπους είναι ηλικίας 65 ετών και άνω και καθώς οι θάνατοι εξακολουθούν να ξεπερνούν τις γεννήσεις, η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί τα επόμενα χρόνια.

Η κουλτούρα της δεισιδαιμονίας είναι επίσης ένας παράγοντας που συμβάλλει στη διαθεσιμότητα εγκαταλελειμμένων κατοικιών. Ιδιοκτησίες που σχετίζονται με θανάτους, αυτοκτονίες και δολοφονίες θεωρούνται κακότυχες στην Ιαπωνία.

181208 Japan 4 Ιαπωνία

181208 Japan 2 Ιαπωνία

181208 Japan 3 Ιαπωνία

181208 Japan 1 Ιαπωνία

181208 Japan 5 Ιαπωνία

181208 Japan 0 Ιαπωνία

181208 Japan 7 Ιαπωνία

181208 Japan 8 Ιαπωνία

Πηγή