Χιλιάδες εκπαιδευτικοί στους δρόμους των ΗΠΑ για το δημόσιο σχολείο

Χιλιάδες εκπαιδευτικοί διαδήλωσαν στο Κεντάκι και την Οκλαχόμα διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς τους και την καλύτερη χρηματοδότηση του δημοσίου σχολείου.

Πολλά μαθήματα έχουν ανασταλεί σε αυτές τις δύο αμερικανικές Πολιτείες. Σε ορισμένες περιοχές, τα σχολεία έχουν κλείσει λόγω των ανοιξιάτικων διακοπών όμως σε άλλα οι αρχές δεν κατάφεραν να βρουν αντικαταστάτες.

Οι κινητοποιήσεις είναι οι τελευταίες κατά σειρά που πραγματοποιούν οι εκπαιδευτικοί στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα, έπειτα από μια απεργία εννέα ημερών τον Μάρτιο στη δυτική Βιρτζίνια (ανατολικά), η οποία είχε ως αποτέλεσμα οι καθηγητές σε αυτήν την πολιτεία να καταφέρουν να λάβουν μια πρώτη αύξηση στους μισθούς τους σε διάστημα 4 ετών.

Στο Κεντάκι, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά από το τοπικό κοινοβούλιο για να διαμαρτυρηθούν για το σχέδιο τροποποίησης των όρων συνταξιοδότησής τους και με αίτημα τη χρηματοδότηση του δημόσιου σχολείου.

Στην Οκλαχόμα, όπου πολλοί εκπαιδευτικοί δηλώνουν ότι έχουν πιάσει και δεύτερη δουλειά για να μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες τους, όπως για παράδειγμα ως σερβιτόροι σε εστιατόρια, η αύξηση του μισθού της τάξης των 6.100 δολαρίων κατά μέσο όρο κρίνεται ανεπαρκής.

 

Πηγή